avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc sa achizitionez un teren , cum sa procedez?????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc sa achizitionez un teren , cum sa procedez?????

Doresc sa achizitionez un teren de 550 mp , initial mi sa zis ca are utilitatiile pe el dar ele sant trase de niste vecini la 40 ml de terenul meu , am primit copii dupa CF certificatul de urbanism studii topo si geo,as dorii sa stiu cum este mai bine sa procedez deoarece pe langa cei 20 000 euro (terenul) trebuie trase utilitatile , mai sant si actele notariale care nu stiu cine le plateste si cat la % , iar utilitatiile pana la teren cine la suporta si pe ce nume pt ca eu as traversa 40 ml cu ele pe un alt teren (al vecinilor) ...........multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 18:39, 26 Ianuarie 2011
De regulă taxele pentru întocmirea actului le plătește cumpărătorul. Impozitul la stat e în sarcina vânzătorului, dar părțile pot plăti după cum se învoiesc, nu se uită nimeni care cât scoate din buzunar, important e să se achite toată suma:). Dacă nu are utilități, așa cum vi s-a spus, o variantă ar fi să mai lase din preț. Dacă îl cumpărați fără utilități cheltuielile pentru racordare le veți suporta dumneavoastră în calitate de proprietar.
in primul rand mergeti la un birou notarial si cereti un extras de informare , costa 20 de lei si puteti fi sigur despre exactitatea datelor din acesta (aveti nevoie de nr cadastral, nr C.F. si adresa)
costurile se suporta dupa cum va intelegi cu vanzatorul, atat in privinta utilitatilor cat si a onorariului notarial, nu exista acte normative in aceasta privinta, singura rigoare referindu-se la chitanta care va fi taiata pentru impozitul pe venitul realizat din transferul imobiliar, care, chiar daca va fi achitata de cumparator va fi taiata pe numele vanzatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite Valy62B Valy62B Se plateste impozit la vanzarea unui teren arabil in valoare de aprox 200000 ron? Stiu ca taxele notariale le suporta cumparatorul. Eu ca si vanzator am vreo ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli la vanzarea unui apartament vasiluca claudia vasiluca claudia Buna ziua ! As dori sa aflu ce trebuie sa platesca proprietarul , la notariat,atunci cand vinde o locuinta ,si daca,in afara de notariat mai sunt si alte ... (vezi toată discuția)
Conducte publice pe teren proprietate privata damae damae situatie se prezinta in felul urmator:am cumparat un teren care e traversat de 2 tevi pe lungime si nu pot construi deoarece cheltuieleile pentru deviat tevile ... (vezi toată discuția)