avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzarea din patrimoniul firmei catre persoana fizica ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzarea din patrimoniul firmei catre persoana fizica (aceasta fiind administratorul firmei)

Doresc sa vand din patrimoniul firmei catre persoana fizica , aceasta fiind administratorul firmei, un autoturism Dacia Logan an 2004.
1. Vreau sa stiu daca trebuie sa respect un anumit pret al pietei avand in vedere ca persoana fizica este administratorul firmei.
2. Trebuie neaparat incheiat un contract de vanzare cumparare prin notariat sau este suficienta factura (pe baza careia oricum se va plati impozit)?
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 00:53, 15 Ianuarie 2011
1.Nu trebuie sa respectati un anumit pret.
2.Este suficienta factura.
simonaoprica a scris:

1.Nu trebuie sa respectati un anumit pret.
2.Este suficienta factura.

tin sa te contrazic... NU poti SUBAPRECIA un bun al firmei pentru a-l instraina (indiferent cui), deci trebuie sa fie un pret rezonabil pentru ambele parti (vanzatori - societate si cumparator)
in cazul in care asociatii sau consiliul de administrare observa acest prejudiciu (in cazul in care subapreciezi pentru a avantaja pe cineva) esti tras la raspundere PENAL conform legii societilor comerciale si a codului penal
In raspunsul meu nu m-am gandit la un pret de 1 leu.
simonaoprica a scris:

In raspunsul meu nu m-am gandit la un pret de 1 leu.

este de ajuns sa vinzi la 20% din valoarea de piata (un utilaj de o valoare considerabila) ca sa prejudiciezi compania ;)
primul raspuns al tau este interpretabil...
acum sa nu crezi ca te iau de pe picior mare :D , dar trebuie sa ne referim cat mai clar cu putinta pentru ca orice persoana sa inteleaga (indiferent de cunostiintele pe care le poseda ;) )
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
ContSters161855, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate dacia logan handsu handsu Prin care modalitati se poate cumpara Dacia logan in rate ? Care sunt actele necesare ? (vezi toată discuția)
Intrebare taxe si impozite mem06 mem06 Buna ziua. Sunt persoana fizica si doresc sa aflu va rog ce impozit trebuie sa platesc in cazul in care voi cumpara un autovehicul din UE si il voi vinde apoi ... (vezi toată discuția)
Metoda de calcul pentru venit nerealizat stelach stelach Buna ziua, Ce metoda si tehnci financiar-contabile se folosesc pentru a calcula venitul nerealizat de o societate care detinea un utilaj de productie si care ... (vezi toată discuția)