Buna ziua,
Ce metoda si tehnci financiar-contabile se folosesc pentru a calcula venitul nerealizat de o societate care detinea un utilaj de productie si care a fost furat de catre o persoana fizica.
Va multumesc.
Raportat la activitatea in care acesta era utilizat se poate face un calcul estimativ, al lucrarilor care puteau fi executate cu el. Pentru ce va este necesar? Doriti sa va recuperati prejudiciul, dar si eventualele sume care puteau deveni venit daca utilajul era utilizat in societate?
Va multumesc mult. Exact, pentru o expertiza contabila care are ca obiectiv calculul veniturilor ce puteau fi realizate cu un utilaj care a fost furat, si pentru care se solicita o despagubire.
Societatea respectiva este si intr-o alta localitate, inca nu am reusit sa vad documentele contabile, dar ma gandesc in situatia in care inca nu fusese utilizat ce metoda sa aplic, daca a mai realizat venituri pe el atunci voi lua ca baza perioada respectiva. Va rog si parerea Dvs.
Incercati sa faceti un deviz al cheltuielilor cu utilajul respectiv. Daca imi puteti spune despre ce utilaj este vorba ar fi ideal. In principiu trebuie trecuta manopera, cheltuiala cu energia, combustibilul...daca este cazul. Este greu de spus cand sunt necunoscute in ecuatie. Si apoi de regula se imputa c/val utilajului, nu ceea ce s-ar fi putut obtine ca venit. Va spun aceasta pentru ca lucrez intr-o societate de constructii. Daca anul trecut in firma unde lucrez lucrarile erau foarte multe si veniturile considerabile, anul acesta nu s-a intamplat acest lucru. Si atunci, in cazul Dvs. nu cred ca se pot estima niste venituri care nu sunt palpabile.
Se solicita stabilirea valorii utilajului sustras(am inteles ca este vorba despre un utilaj de forare), asta trebuie sa existe in evidenta contabila.
Si stabilirea beneficiului nerealizat in raport cu contractele neonorate pina la data la care s-a produs furtul.
Asta se stabileste in functie de situatiile de lucrari care ar fi trebuit emise in cazul in care utilajul ar fi executat prestarea respectiva. Un model de calcule mai vechi ar trebui sa existe in firma. Evaluarea cine o face? Pentru ca trebuie estimate lucrarile si in functie de ceea ce nu s-a realizat, se poate calcula ceea ce ar fi devenit venit..
Alte discuții în legătură
Realizare expertiza
fordfonf
Va rog sa ma ajutati cu unele lamuriri pentru o expertiza.Cum as putea calcula lipsa de folosinta pentru niste bunuri care fac obiectul unui ctr.de executie de ... (vezi toată discuția)