Va rog sa ma ajutati cu unele lamuriri pentru o expertiza.Cum as putea calcula lipsa de folosinta pentru niste bunuri care fac obiectul unui ctr.de executie de lucrari?Cum as putea calcula profitul zilnic nerealizat prin neincasarea pretului contractului?
Ar trebuie sa dati mai multe detalii.
Ce intelegeti prin bunuri care nu au fost folosite in cadrul unui contract de executie lucrari ?
Despre ce profit este vorba, al constructorului sau al beneficiarului ?
Care este specialitatea expertizei, contabila, de ctii. sau ambele ? La ce bunuri nefolosite va referiti pentru a vedea daca nu este cumva utila si o alta expertiza dintr-o specialitate legata de natura bunurilor ?
Cititi cu atentie obiectivele expertizei fixate de catre instanta de judecata. Mentionati ce documente (anexate la dosarul cauzei) au fost avute in vedere pentru stabilirea de catre instanta a obiectivelor expertizei.
Este vb de o expertiza contabila ,sunt niste bunuri care se foloseau pentru a realiza un ceva instalatii electrice.Lucrarea a fost efectuata dar benbeficiarul nu a platit,se cere calculul liposei de folosinta su profitul zilnic nerealizat prin nefolosirea banilor in activitatea sa, a prestatorului.
POPA GHEORGHE
Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Daca nu precizati documentele depuse la dosarul cauzei de catre prestatorul de servicii, din care sa rezulte un eventual profit nerealizat, va fi greu sa primiti un raspuns care sa va ajute.
Dupa parerea mea, profitul nerealizat de catre prestator in cazul de care va ocupati, poate fi estimat printr-o expertiza contabila in baza unor valori comparative cu alte lucrari similare/ asemanatoare, executate de catre prestator si platite de catre beneficiarul lucrarii.
La dosar nu este nici un document financiar contabil,doar contractul si diferite asdrese,se cere profitul zilnic nerealizat privit pe ansamblul activitatii incepand de la data punerii un functiune a instalatiei prtin nefolosirea sumei x care reprezinta prerul contractului.Legat de lipsa de folosinta ,as putea calcula pretul utilajelor la valoarea pietei.
POPA GHEORGHE
Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Solicitati instantei de judecata ca prestatoul de servicii sa depuna la dosar documente care sa ateste ca a inregistrat pierderi fiscale, deoarece nu a realizat un anume profit (!?), pe care il apreciza comparativ cu .... (documentele anexate), la o valoare de....
Expertul poate calcula in aceste conditii daca evaluarea prestatorului se intemeiaza pe fapte concrete sau este doar aleatorie.
Pretul utilajelor le puteti calcula, dar ce elemente puteti invoca referitor la amortizare, uzura morala si/ sau uzura tehnica, pentru ca evealuarea dvs. sa nu fie contestata de beneficiarul lucrarii (partea adversa in proces) ?
Extinzand la ctii., instalatii, etc. partea cu amortizarea si uzura cum o introduceti in calculul pierderilor ?
Dupa parerea mea, doar o situatie comparativa, va poate apropia de o evalaure cat de cat corecta, care sa nu poata fi contestata de catre beneficiar si aceptata de catre instanta ca plauzibila.