avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine stabileste taxa de expertiza ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine stabileste taxa de expertiza ?

Cine stabileste taxa de expertiza in cazul unor bunuri ?
Mentionez ca este vorba de un apartament,de un sistem de calcul(calculator),de aparatura medicala pentru laborator de tehnica dentara...
1.Va intreb asta ,pentru ca in cazul expertizei calculatorului este vorba de o taxa de 750 lei,iar in cazul apartamentului si aparaturii medicale este vorba de 700 lei...
2.Se poate expertiza un bun (in acest caz este vorba de calculator) fara a fi examinat ? adica in lipsa ? I s-a aplicat o uzura fizica de 30% si una morala de 50%...
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:10, 18 Februarie 2011
la expertize vorbim de onorarii, nu de taxe. Acestea sunt stabilite de instanta ( daca aveti vreun dosar pe rol), de notari, de parti. Onorariile pot fi negociate si, in cazul in care sunt efectuate a proba la dosarul litigios, pot fi cenzurate de instanta, daca se constata ca e excesiv, fata de munca prestata.
din ceea ce spuneti, fiind vorba de bunuri mobile, expertul ar fi trebuit sa le vada, dar acum, e important contextul in care s-a efectuat acea expertiza, daca bunurile mai exista, daca i-ati permis sa le vada, etc. In cazul in care din varii motive, expertul nu a putut vedea bunurile, atunci a efectuat expertiza de evaluare dupa metodele standard ale stabilirii valorii reale a bunurilor: valoarea din nou minus uzura si a rezultat ceea ce vi s-a comunicat.
Puteti face obiectiuni si sa rasturnati parerea expertului, daca apreciati ca acesta nu a evaluat corect valoarea bunurilor expertizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariul expertilor Cezar66 Cezar66 Am un proces de partaj care,in sfarsit,maine, se termina!As vrea sa stiu despre expertiza:am inteles de la avocatul meu ca,maine se va stabili un expert care ... (vezi toată discuția)
Raspuns obiectiuni - citare parti? anniela anniela Buna ziua domnilor experti! Intr-un proces de partaj s-au depus obiectiuni admise de instanta si ca atare s-a solicitat expertului raspuns. Expertiza a ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza razvan24 razvan24 in cazul in care se face o expertiza contabila.dupa primire raportului una din parti are de facut obiectiuni.cine plateste efectuarea acelor obiectiuni la ... (vezi toată discuția)