avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine stabileste taxa de expertiza ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine stabileste taxa de expertiza ?

Cine stabileste taxa de expertiza in cazul unor bunuri ?
Mentionez ca este vorba de un apartament,de un sistem de calcul(calculator),de aparatura medicala pentru laborator de tehnica dentara...
1.Va intreb asta ,pentru ca in cazul expertizei calculatorului este vorba de o taxa de 750 lei,iar in cazul apartamentului si aparaturii medicale este vorba de 700 lei...
2.Se poate expertiza un bun (in acest caz este vorba de calculator) fara a fi examinat ? adica in lipsa ? I s-a aplicat o uzura fizica de 30% si una morala de 50%...
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:10, 18 Februarie 2011
la expertize vorbim de onorarii, nu de taxe. Acestea sunt stabilite de instanta ( daca aveti vreun dosar pe rol), de notari, de parti. Onorariile pot fi negociate si, in cazul in care sunt efectuate a proba la dosarul litigios, pot fi cenzurate de instanta, daca se constata ca e excesiv, fata de munca prestata.
din ceea ce spuneti, fiind vorba de bunuri mobile, expertul ar fi trebuit sa le vada, dar acum, e important contextul in care s-a efectuat acea expertiza, daca bunurile mai exista, daca i-ati permis sa le vada, etc. In cazul in care din varii motive, expertul nu a putut vedea bunurile, atunci a efectuat expertiza de evaluare dupa metodele standard ale stabilirii valorii reale a bunurilor: valoarea din nou minus uzura si a rezultat ceea ce vi s-a comunicat.
Puteti face obiectiuni si sa rasturnati parerea expertului, daca apreciati ca acesta nu a evaluat corect valoarea bunurilor expertizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariul expertilor Cezar66 Cezar66 Am un proces de partaj care,in sfarsit,maine, se termina!As vrea sa stiu despre expertiza:am inteles de la avocatul meu ca,maine se va stabili un expert care ... (vezi toată discuția)
Ce rol joaca avocatul in desfasurarea unei expertize? anniela anniela Buna ziua! Intr-un proces civil sunt desemnati doi exprti (evaluator si constructor) care se prezinta la parti sa evalueze si expertizeze acekle bunuri. Am ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza razvan24 razvan24 in cazul in care se face o expertiza contabila.dupa primire raportului una din parti are de facut obiectiuni.cine plateste efectuarea acelor obiectiuni la ... (vezi toată discuția)