avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorþ_Cerere Reconvenþionalã_Acordul pãrþilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorþ_Cerere Reconvenþionalã_Acordul pãrþilor

Soţia a depus cerere de divorţ din culpa mea. Nu a fost încă primul termen de judecată. Între timp ne-am înţeles pentru un divorţ cu acordul părţilor. Vreau să depun Cerere Reconvenţională. Trebuie să fac cerere şi să răspund, atât la solicitarea pentru divorţul din culpă formulată de soţie cât şi pentru depunerea înţelegerii privind acordul părţilor în privinţa divorţului? Acordul se semnează doar în faţa Judecătorului sau dacă l-am semnat amândoi anterior este nevoie doar de acordul verbal dat în faţa Instanţei? Înţelegerea se ataşează separat de Cererea Reconvenţională sau trebuie să facă parte din aceasta?Vă mulţumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
CatanaNelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 13:20, 9 Ianuarie 2011
la primul termen de judecata va modificati actiunea, chiar si verbal in sensul unui divort prin acord.
La primul termen de judecata depuneti cerere reconventionala prin care solicitati desfacerea casatoriei prin acordul partilor.
La acest termen de judecata este necesara prezenta ambilor soti pentru a-si exprima acordul privind divortul in fata instantei de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconvenþionalã_divorþ prin acordul pãrþilor_taxã de timbru CatanaNelu CatanaNelu Urmează să depun o cerere reconvenţională prin care solicit desfacerea căsătoriei prin divorţ cu acordul părţilor. Este îndeajuns taxa judiciară ... (vezi toată discuția)
Divort alkalina alkalina Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune. Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)