avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament si certif most. pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament si certif most. pierdut

unei rude indepartate pe care o ingrijesc i sau furat din casa: testamentul lasat de sot, decedat in 1988, certif de mostenitor si cadastrul casei. Cum ar treb sa porcedez ptr recuperarea actelor? unde pot sa ma adresez ptr a scoate copii dupa aceste 3 acte?
sau treb sa faca din nou intabularea , cadastrul si apoi iar certif de mostenitor?
la notar ne-au spus ca un alt certif de most facut acum dupa atatia ani ar costa cam 3000ron, plus 600cadastrul, ce ma sfatuiti sa fac?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:59, 9 Ianuarie 2011
buna seara.
certificatul de mostenitor s-a eliberat in baza testamentului?
puteti obtine copie legalizata de pe CM de la camera notarilor publici.
baniasana a scris:

... la notar ne-au spus ca un alt certif de most facut acum dupa atatia ani ar costa cam 3000ron, plus 600cadastrul, ce ma sfatuiti sa fac?

La notar vi s-a spus cât ar costa dezbaterea succesiunii acum. Nu se dezbate succesiunea de două ori după același mort cu privire la aceleași bunuri. Mergeți cu certificatul de deces la notar și solicitați verificarea defunctului la camera notarilor. Vi se va comunica unde a fost dezbătută succesiunea și când, apoi veți solicita o copie legalizată a CM-ului.
Da, problemele le veti rezolva la Camera Notarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa gasesc mostenitorii unei persoane ? clienta noua clienta noua Intr-un lant succesoral complet, lipseste numai certificatul de most.al unei cumnate a mea. Aceasta a murit in urma fratelui meu, si ei nu au avut copii. Ea a ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei parti dintr-un apartament fara acordul celorlalti mostenitori giussy giussy Buna seara, As vrea sa va pun o intrebare la care de cateva zile caut raspuns. Bunicul meu a murit acum doi ani. Sotia lui (bunica mea) traieste. Dupa ... (vezi toată discuția)
Copia legalizata dupa certificatul de mostenitor impreuna ... zcristi2000 zcristi2000 Buna ziua, Copia legalizata dupa certificatul de mostenitor al mamei mele (decedata), impreuna cu actele proprietatii ptr. care s-a facut CM-ul, sunt ... (vezi toată discuția)