avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Parte lipsa la expertiza imobiliarã
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Parte lipsa la expertiza imobiliarã

Vă rog să-mi spuneți, ce se întâmplă în cazul în care una din părți nu poate fi de față la momentul expertizei judiciare imobiliare? Persoana respectivă se află în detenție pentru 6 luni și are tot interesul să tergiverseze procesul de partaj, aflat la apel. Deși în septembrie 2010 s-a oferit să achite avansul pentru expertiză, am fost nevoită ca in luna decembrie să achit eu acest avans, deoarece nici prin gând nu-i trecea să-l achite. Are avocat, dar acesta a promis în fața judecătorului că achită avansul, pe când fostul soț a recunoscut tranșant că nu i-a dat banii necesari și nu dorește să-l plătească.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
kdoina2007, utilizator
Expertul va efectua expertiza.
busugeorge a scris:

Expertul va efectua expertiza.

Mulțumesc pentru răspunsul rapid. Știu că expertul oricum va efectua expertiza, dar apelantul va avea posibilitatea să tragă de timp, prevalându-se de art.208 al.1, nu-i așa? Și iar va trage de timp......
Daca se afla in detentie, va fi citat la locul de detentie si adus la termene. Nu poate amana solutionarea cauzei pe motiv ca e detinut.
Problema este că mandatul poștal a sosit acasă, împreună cu al meu.
Aș putea să-i anunț avocatul, dar parcă văd că nu se va prezenta. De vreme ce nu a plătit avansul, de ce să-i pese acum, când l-am plătit eu?Of, of.....O tragem așa de 3 ani.......
Inteleg ca a fost arestat in timpul procesului. Conform c.p.c, parte care isi schimba domiciliu in timpul procesului are obligatia sa comunice acest fapt la dosar, sub sanctiunea neluarii in seama a schimbarii. Prin urmare , daca acesta nu a comunicat ca este in detentie, mai ales ca are si avocat, este considerat legal convocat la expertiza si legal citat la termene.

Alte discuții în legătură

Amanare evaluare judiciara intrebare18 intrebare18 buna ziua, din diverse motive, evaluatorul judiciar a hotarat data evaluarii imobilului cu doar o zi inainte de termenul stabilit de judecatorie pentru ... (vezi toată discuția)
Nulitate expertiza?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, speta este urmatoarea : se face o expertiza contabila, la sediul expertului; expertul nu a notificat niciuna dintre parti, cu toate ca in ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila judiciara nico_19 nico_19 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema; am fost citata de instanta pentru efecturtea unei expertize contabile. In adresa trimisa la domiciliu la ... (vezi toată discuția)