Vă rog să-mi spuneți, ce se întâmplă în cazul în care una din părți nu poate fi de față la momentul expertizei judiciare imobiliare? Persoana respectivă se află în detenție pentru 6 luni și are tot interesul să tergiverseze procesul de partaj, aflat la apel. Deși în septembrie 2010 s-a oferit să achite avansul pentru expertiză, am fost nevoită ca in luna decembrie să achit eu acest avans, deoarece nici prin gând nu-i trecea să-l achite. Are avocat, dar acesta a promis în fața judecătorului că achită avansul, pe când fostul soț a recunoscut tranșant că nu i-a dat banii necesari și nu dorește să-l plătească.
Multumesc
Va multumesc pentru raspuns. Dar am o nelamurire. Ce se va intampla daca avocata fostului sot nu se va prezenta la evaluare? Imi inchipui ca citarea partii adverse va fi tot la adresa lui din buletin si pentru ca nu este acasa, nu o va putea primi.
Judecatorul a procedat foarte corect indicand celor 2 avocati sa reprezinte partile la evaluare, dar mi-e teama ca avocata lui nu va veni, pentru a trage de timp.
Dar, pentru ca indicatia de a fi prezenta la evaluare a venit direct de la judecator, poate tine loc de citare, pentru ca ea de fapt este repezentanta lui, el fiind in detentie. Avocatul meu mi-a spus ca ea primind de la judecator indicatia de a fi prezenta, in cazul in care nu se va prezenta la evaluare, nu va putea emite obiectiuni sau anula evaluarea.
Este corect?
Daca se va prezenta avocatul sotului,conform dispozitiei instantei este OK,daca nu se va prezenta,trebuiesc facute din nou convocarile pentru dvs,la domiciliu si pentru sot la adresa cabinetului avocatului sau.
Eu as face convocare,inclusiv pe numele arestatului la locul de detentie pentru a acoperi procedura.