avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Parte lipsa la expertiza imobiliarã
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Parte lipsa la expertiza imobiliarã

Vă rog să-mi spuneți, ce se întâmplă în cazul în care una din părți nu poate fi de față la momentul expertizei judiciare imobiliare? Persoana respectivă se află în detenție pentru 6 luni și are tot interesul să tergiverseze procesul de partaj, aflat la apel. Deși în septembrie 2010 s-a oferit să achite avansul pentru expertiză, am fost nevoită ca in luna decembrie să achit eu acest avans, deoarece nici prin gând nu-i trecea să-l achite. Are avocat, dar acesta a promis în fața judecătorului că achită avansul, pe când fostul soț a recunoscut tranșant că nu i-a dat banii necesari și nu dorește să-l plătească.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
kdoina2007, utilizator
P.s. Nu este obligatoriu ca partile sa fie prezente la efectuarea expertizei , ele trebuiesc doar convocate. Asa ca daca nu vine nu e nicio problema. Daca vreti nici dvs nu va prezentati, expertul oricum isi vede de treaba.
busugeorge a scris:

Inteleg ca a fost arestat in timpul procesului. Conform c.p.c, parte care isi schimba domiciliu in timpul procesului are obligatia sa comunice acest fapt la dosar, sub sanctiunea neluarii in seama a schimbarii. Prin urmare , daca acesta nu a comunicat ca este in detentie, mai ales ca are si avocat, este considerat legal convocat la expertiza si legal citat la termene.

Da, așa este. Știa că va fi arestat, pentru că procesul pentru conducere în stare de ebrietate durează tot de 3 ani...Și era deja la recurs........A tras de timp și cu ăla.
Deci, dacă am înțeles bine, el sau avocatul lui ar fi trebuit să anunțe că este în detenție, ceea ce nu s-a întâmplat, după cum se vede.
Vă mulțumesc încă o dată pentru răspunsurile dvs. Mi-ați dat o mare speranță.
busugeorge a scris:

Desi e bine sa va prezentati sa ajutati cu lamuriri.

Sigur că voi fi prezentă la expertiză, dar ceea ce m-a terifiat a fost faptul că am citit o speță, pe un site, în care una din părți nu a fost de față și s-a prevalat de art. 208 al. 1 c.p.c. iar judecătorul a cerut o contraexpertiză pentru acest motiv.

Oricum, din cele citite cazul acela nu se aseamănă cu al meu. Mi-ați dat multe lămuriri și o speranță. Încă o dată mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
kdoina2007, utilizator
busugeorge a scris:

P.s. Nu este obligatoriu ca partile sa fie prezente la efectuarea expertizei , ele trebuiesc doar convocate. Asa ca daca nu vine nu e nicio problema. Daca vreti nici dvs nu va prezentati, expertul oricum isi vede de treaba.

Din pacate, evaluatorul a refuzat efectuarea expertizei, pentru ca cealalta parte nu era de fata. La termenul de astazi, judecatorul a indicat avocatilor sa fie de fata la expertiza, primind un nou termen peste 2 luni.
Masura luata de magistrat este corecta,procedurala si in folosul dvs.
Expertiza efectuandu-se in prezenta partilor(sotul fiind reprezentat de avocat),nu mai sunt probleme, pentru ca daca acesta nu ar fi fost citat ,chiar la locul de detentie,ar fi putut solicita refacerea expertizei de catre expert deoarece constatarea nu s-a facut in prezenta partilor.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Amanare evaluare judiciara intrebare18 intrebare18 buna ziua, din diverse motive, evaluatorul judiciar a hotarat data evaluarii imobilului cu doar o zi inainte de termenul stabilit de judecatorie pentru ... (vezi toată discuția)
Nulitate expertiza?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, speta este urmatoarea : se face o expertiza contabila, la sediul expertului; expertul nu a notificat niciuna dintre parti, cu toate ca in ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila judiciara nico_19 nico_19 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema; am fost citata de instanta pentru efecturtea unei expertize contabile. In adresa trimisa la domiciliu la ... (vezi toată discuția)