Buna ziua
azi am anuntat verbal pe sefu ca cu data de 01.02.2011 imi dau demisia.
Intrebarea mea este cu ce data sa imi scriu demisia cu perioada de preaviz deoarece sa modificat CM iar la noi la firma nu sa adus nici o modificarea la contractul individual de munca?Pe contractul individual scrie 15 zile de preaviz,si nu am nici functie de conducere.
Imi scriu demisia cu 15 zile calendarizitce sau mai mult???
Dvs.va depuneti cererea de demisie si specificati ca doriti efectuarea perioadei de preaviz.Cei de la firma vor hotara ce perioada de preaviz va accepta.Ei trebuie sa va intocmeasca decia de incetare a contractului de munca si veti primi si dvs.un exemplar.In cazul in care nu sunteti de acord cu prevederile din decizie aveti posibilitatea sa faceti contestatie prin instanta in 30 zile de la data comunicarii deciziei.
cel putin cu zilele acestea
astea inseamna ca de azi puteti sa va INREGISTRATI la unitatea cererea
nu VERBAL ca e egal cu ZERO
ei trebuie sa va dea decizie de incetare apoi, dar cum am am sa inregistrati cu numar la unitate cererea
prin demisie se intelege actul unilateralde vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea CIM, dupa implinirea unui termen de preaviz (art 79/1 CM)care in cazul dvs nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice(art 79/4 CM),
sau daca va grabiti, puteti renunta la preaviz atit dvs(art 79/8) cit si angajatorul (art 79/7).
multa bafta
laur
Formulare demisie
alexauto1
Buna ziua
ieri l-am anuntat pe seful meu ca pana in data de 01.02.2011 mai vin la serviciu,iar de la data mai sus mentionata sa imi inceteze contractul de ... (vezi toată discuția)