In cazul in care un card de credit cu o valoare modica pentru care s-a incheiat un contract cu o banca in anul 2002 si care avea ca si valabilitate 2 ani,a fost reinoit din 2 in 2 ani pana in anul 2008 cand nu a mai fost reinoit de titular in consecinta nici ridicat de la banca,dar in acelasi timp nu a fost achitata nici valoare initiala de creditare ,a fost achitataintegral la data expirarii cardului doar valoarea dobanzii si comisioanelor percepute.Acum banca vrea sa isi recupereze valoare initiala a creditului plus dobanda aferenta conform contractului initial.Este corect?banca nu a promovat inca nicio formalitate de executare silita se rezuma doar la instiintari prin sms sau apeluri telefonice.
multumesc
din cate stiu eu este corect deoarece Cardul - plasticul- e una si linia de credit e alta. Faptul ca nu a mai ridicat plasticul nu inseamna ca a inchis linia de credit!. Deci daca persoana a luat suma de pe card aceasta se transforma automat in contract de credit si are aceleasi implicatii ca orice credit bancar. Penalizarile merg normal ca la orice credit pana la data acoperiri integrale a datoriilor chiar daca plasticul nu a mai fost reemis.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Abuz bancpost
eugen722
Buna ziua! Ma numesc Eugen si am avut o descoperire de cont pe cardul de salariu obtinuta printr-un contract cu BANCPOST in 2001.Pana in luna martie acest an ... (vezi toată discuția)