avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj,cine are dreptul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj,cine are dreptul?

Buna ziua.
Parintii sunt divortati de 12 ani.
Nu sa facut partajul.Mai se poate cere partajul?

Mi-a spus un avocat ca ar putea s aii revina mamei tot apartamentul,deoarece tatal nu a contribuit de loc,nici la intretinerea copilor macar.
A fost evacuat cu politia.
Apartamentul este cum[parat exclusiv din banii mamei,exista martori si probe in acest sens.

Va rog mult sa imi dati un raspuns cat mai concret.
Multumesc tuturor.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:03, 10 Ianuarie 2011
partajul poate fi cerut oricand .
sunt sanse ca apartamentul sa fie atributi mamei, mai ales daca sunt probe si daca apartamentul a fost achitat dupa evacuare sau dupa divort......
Daca apartamentul a fost cumparat DUPA divort, atunci el este bun propriu al mamei.
BUNA ZIUA. partajul se poate dezbate oricand . daca mama dvs. este hotarata poate investi instanta de judecata in acest sens.
faptul ca a platit facturile la intretinere si la utilitati , precum si faptul ca a locuit in imobilul respectiv de la data despartirii , reprezinta un avantaj pt. mama dvs.
ioan_dumitru29 a scris:

Buna ziua.
Parintii sunt divortati de 12 ani.
Nu sa facut partajul.Mai se poate cere partajul?

Mi-a spus un avocat ca ar putea s aii revina mamei tot apartamentul,deoarece tatal nu a contribuit de loc,nici la intretinerea copilor macar.
A fost evacuat cu politia.
Apartamentul este cum[parat exclusiv din banii mamei,exista martori si probe in acest sens.

Va rog mult sa imi dati un raspuns cat mai concret.
Multumesc tuturor.
Cu stima.

Se pare ca avocatul pe care l-ati consultat se pricepe la astfel de procese.
Este adevarat ce v-a spus.
Daca aveti si probe aveti sanse mari sa obtineti castig de cauza.
Presupun ca va referiti la un bun cumparat in timpul casatoriei.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)
Eliminare coproprietari araxela araxela Buna ziua! Am o problema destul de complicata. Acum ceva timp mama mea a vandut un apartament pentru a putea cumpara o casa pentru care sora mea impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Partaj matrimonial Narcis Neamtu Narcis Neamtu Bună ziua. Mama are următoarea situatie: nu a făcut partajul după divorț, în urma cu 32 de ani, și la data despărțirii în fapt, exista un contract ... (vezi toată discuția)