avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj matrimonial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj matrimonial

Bună ziua.
Mama are următoarea situatie: nu a făcut partajul după divorț, în urma cu 32 de ani, și la data despărțirii în fapt, exista un contract de cumpărare al apartamentului în care locuim, cu credite de la C.E.C. , incheiat cu o luna jumatate inainte de despartirea in fapt. Cele doua credite de avans și diferenta de preț au fost achitate integral de mama, existând un act emis de C.E.C. care dovedește acest lucru.
Proba cu martori a certificat, de-asemenea , acest lucru.
Cu toate acestea, instanta, prin încheierea de admitere în principiu, a acordat mamei și defunctului tata cate o cota de ½, motivând ca tine cont numai de contractul de cumpărare, in care apar amandoi, și a spus ca mama are doar dreptul de a solicita sumele achitate in plus la credite.
Este corect sa nu ii fie atribuita mamei o cota de 1/1 din apartament?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:09, 22 Februarie 2023
In astfel de cazuri se examineaza dosarul de avocat asa cum face si judecatorul.
Degeaba se discuta fara dosar in fata.
Vedeti ce zice avocatul dvs.
Aveti dreptul de a merge cu dosarul si la un alt avocat pentru a mai obtine o opinie juridica.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domociliu? maria.monica38 maria.monica38 buna ziua din nou... parintii mei sunt casatoriti de 32 de ani din care au stat impreuna doar primii13 ani dupa care tata a plecat in ungaria definitiv,are ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament educatoarea educatoarea Buna seara, in urma decesului mamei mele in 2007, a ramas un apartament de 47 mp.Nu am facut succesiunea inca. Sunt singura mostenitoare, am un fiu de 32 de ... (vezi toată discuția)
Va rog mai raspundeti-mi la inca o nelamurire danutza20 danutza20 am primit de curand o citatie in care tatal meu cere partajul si specifica in citatie la un moment dat (prin avocatul sau) dupa ce specifica ce bunuri au fost ... (vezi toată discuția)