avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... la recurs a fost suspendata judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

la recurs a fost suspendata judecata

rog indrumare.Intr-un dosar,fond funciar instanta de fond a dat o solutie favorabila subsemnatului.Partea adversa a cerut recurs.La primul termen s-a prezentat o persoana care a pretins ca ii este fiu si a prezentat certificatul de deces.Presedintele de sedinta i-a cerut ca la urmatorul termen sa aduca anexa cu mostenitorii.La al doilea termen nu s-a mai prezentat nimeni din posibilii mostenitori si a fost suspendata judecata.Mai este putin si se epuizeaza un an de la suspendare.Nu sunt indicii ca mostenitorii partii adverse vor cere continuarea procesului ceeace da nastere la mai multe intrebari dupa cum urmeaza:1)daca nu cere nimeni continuarea procesului eu pierd avantajul care mi-l da sentinta instantei de fond?2)Sentinta instantei de fond era ca eu sa primesc niste teren.In asemenea situatie eu mai beneficiez de prevederile sentintei sau trebuie sa actionez iar in judecata daca nu o fac in termen de 1 an de la suspendare?3)Este in avantajul meu sa cer continuarea procesului daca eu sunt multumit de decizia instantei de fond?.Rog un raspuns urgent si competent pentru a nu pierde un drept castigat.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sejc_2010 , utilizator 15:20, 10 Ianuarie 2011
Daca recurentii nu solicita repunerea pe rol a cauzei in termen de un an, recursul lor se perima si ramine hotarirea primei instante, irevocabila.
multumesc ,foarte mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de un an,dupa suspendare,nici un recurent nu a cerut repunerea dosarului pe rol sejc sejc Intr-un proces care are drept cauza revendicarea unui teren ,instanta de fond mi-a dat o sentinta favorabila.Partile adverse au cerut recurs.La al doilea ... (vezi toată discuția)
Cerere anulare titlu dupa suspendare dosar craciun jean craciun jean in recurs,eu fiind intimat-reclamant am primit suspendare intrucat mostenitorii recurentului decedat nu au depus anexa cu mostenitorii.Problema este ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Perimare dosar doar cu privire la recurs sau si la fond. dandanaua dandanaua Printr-o incheiere data la fond in octombrie 2007, judecata cauzei civile respective este suspendata ca urmare a trimiterii la parchet a unui inscris sub ... (vezi toată discuția)