avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... timp de un an,dupa suspendare,nici un recurent nu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

timp de un an,dupa suspendare,nici un recurent nu a cerut repunerea dosarului pe rol

Intr-un proces care are drept cauza revendicarea unui teren ,instanta de fond mi-a dat o sentinta favorabila.Partile adverse au cerut recurs.La al doilea termen s-a prezentat unul din fiii unui recurent cu certificatul de deces al acestuia.Instanta de judecare a recursului i-a cerut ca la termenul urmator sa prezinte anexa cu mostenitorii acestuia.Acesta nu s-a mai prezentat drept pentru care a hotarat suspendarea la 19 martie 2010.in intervalul de un an nimeni nu a cerut repunerea dosarului pe rol.la 21 martie 2011 m-am adresat in scris tribunalului cu rugamintea sa constate perimarea.studiind dosarul am constatat ca si grefierul sef constatase in scris acest lucru.Am primit la domiciliu citatie sa ma prezint ca intimat la tribunal la 22 aprilie 2011.Din experienta dumneavoastra doresc sa aflu la ce sa ma astept.Pot sa stiu ca voi avea dreptul sa obtin ca prima sentinta sa devina definitiva si irevocabila?Multumesc.
Daca Tribunalul va constata perimat recursul atunci hotararea instantei de fond va fi cea valabila.
Trebuie vazut insa si cand s-a comunicat incheierea de suspendare a recursului. Daca intradevar a trecut un an de cand dosarul a ramas in nelucrare atunci probabil se va constata perimarea acestuia.
fata de cele expuse de d-na av jutice, va trebui sa tineti cont ca exista si posibilitatea repunerii in termen, daca sunt indeplinite anumite conditii.trebuie sa analizati pertinent situatia.
Dosarul s-a suspendat pe art. 243 alin 1 c.pr.civ.pana la depunerea certificatului de mostenitor. Daca nu s-a dezbatut succesiunea dosarul va ramane suspendat .Instanta le va pune in vedere sa aduca certificatul de calitate de mostenitor .Daca acesta s-a emis si se va depune acum ,trebuie sa vedeti daca a trecut un an de la emiterea lui, caz in care dosarul se perima pentru ca nu s-a depus la dosar in termen de 1 an de la eliberare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La recurs a fost suspendata judecata sejc_2010 sejc_2010 rog indrumare.Intr-un dosar,fond funciar instanta de fond a dat o solutie favorabila subsemnatului.Partea adversa a cerut recurs.La primul termen s-a ... (vezi toată discuția)
Cerere anulare titlu dupa suspendare dosar craciun jean craciun jean in recurs,eu fiind intimat-reclamant am primit suspendare intrucat mostenitorii recurentului decedat nu au depus anexa cu mostenitorii.Problema este ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Perimare dosar doar cu privire la recurs sau si la fond. dandanaua dandanaua Printr-o incheiere data la fond in octombrie 2007, judecata cauzei civile respective este suspendata ca urmare a trimiterii la parchet a unui inscris sub ... (vezi toată discuția)