avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie nepoata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie nepoata

Buna ziua,
As dori ca aflu daca pot ,si care sunt pasii pentru a adopta fetita surorii mele pe care o cresc de la 2 luni(acum are 5 ani).Parintii mai au 2 copii , au conditii pentru cresterea acestora,sunt de acord cu adoptia ,iar venitul meu este de 1200 lei pe luna.Cei de la protectia copilului mi-au spus ca este imposibil ,deoarece venitul meu nu este suficient si pentru a adopta fetita trebuie ca mai intai parintii sa fie decazuti din drepturile parintesti pe cale juridica.
In afara de problema cu venitul eu am conditii sa cresc un copil , sunt casatorita si nu mai am alti copii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 16:01, 10 Ianuarie 2011
radu maria a scris:

Buna ziua,
As dori ca aflu daca pot ,si care sunt pasii pentru a adopta fetita surorii mele pe care o cresc de la 2 luni(acum are 5 ani).Parintii mai au 2 copii , au conditii pentru cresterea acestora,sunt de acord cu adoptia ,iar venitul meu este de 1200 lei pe luna.Cei de la protectia copilului mi-au spus ca este imposibil ,deoarece venitul meu nu este suficient si pentru a adopta fetita trebuie ca mai intai parintii sa fie decazuti din drepturile parintesti pe cale juridica.
In afara de problema cu venitul eu am conditii sa cresc un copil , sunt casatorita si nu mai am alti copii.
Multumesc!

Buna ziua,

Daca parintii au conditii pentru a creste fetita de care vorbiti de ce nu o fac ei? Din ce motiv e crescuta de dvs. de 5 ani? Pentru a adopta nepoata trebuie ca minora sa fie copil adoptabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie copil paula38 paula38 buna ziua va rog din suflet sa ma ajutati cu orice sfat.problema este urmatoarea am in plasament legal fetita fratelui meu ,adica parinti au dat in urma cu 4 ... (vezi toată discuția)
Adoptarea fiicei de catre actualul sot Madda85 Madda85 Am avut o relație de concubinaj din care a rezultat o fetița! De când S a născut fetița de 9 ani trăiește cu mine și cu actualul meu soț! Tatăl ... (vezi toată discuția)
Adoptia - copil aflat in plasament la o ruda paula38 paula38 buna ziua ,problema mea este urmatoarea ,am in plasament pe nepotica mea ,fetita fratelui meu ,este in plasament legal de 2 ani ,in prezent copilul are 8 ani ... (vezi toată discuția)