avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... interdictie judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

interdictie judecatoreasca

Exista o solutie juridica pentru o interdictie ?

Fostul meu sot dupa 3 ani de la despartire, cu o hotarare judecatoreasca valabila de vizitare a copilui nostru, vine in intervalul in care nu trebuie sa vina sa ia copilul si face presiuni asupra noastra, a familiei. Ce trebuie facut? Politia m-a indrumat catre tribunal, pentru a face demersuri, de a interzice fostului sot sa nu mai vina la usa noastra cand nu este perioada de vizitare. Am acest drep? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: parpalea_ank , utilizator 14:43, 12 Ianuarie 2011
Aveti acest drept, putind solicita atat respectarea hotararii judecatoresti pe calea unei actiuni penale (daca faptele sotului indeplinesc elementele constitutive si trasaturile esentiale ale unei infractiuni/art.307 c.pen-"nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului"/ ceea ce ar presupune insa retinerea copilului peste timpul permis de hotararea de incredintarea de catre parintele caruia nu i-a fost incredintat), fie o actiune judiciara avind ca obiect interdictia fostului sot de a se mai apropia de locuinta dvs. si de dvs., in care va trebui sa probati actiunile de hartuire si intimidare facute de acesta.
Cu toate acestea, onor politia avea si ea anumite obligatii legale si posibilitati de acelasi tip pentru a incerca determinarea fostului sot sa nu mai aiba acest gen de atitudine (legea 61/1991 actualizata si prevederile legii de functionare a politiei si normelor interne care reglementeaza atributiile si functionarea politiei de proximitate. )
Stiu ca pentru a cere o interdictie este nevoie de un temei. el nu incalca practic H.J. dar este insistent in afara programului de vizitare. In acest interval vine la mine. Ce cai exista? Daca exista.......#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu sunt lasat sa vad minorii dupa programul stabilit de instanta ciciilo ciciilo Buna ziua. La divort fosta mea sotie a fost deacord cu programul de vizita stabilit de instanta. Eu m-am recasatorit intre timp si acum si-a schimbat opinia si ... (vezi toată discuția)
Probleme vizitare... AS-ul de trefla AS-ul de trefla ...ce se intimpla daca fosta sotie nu-mi da copilul in zilele mele de vizitare asa cum este stipulat in hotarire. de exemplu ieri 10.04.2010 era weekend-ul ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita prin ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN Am obtinut dreptul de vizita printr-o ordonanta presedintiala si nu mi se respecta hotararea care mi s-a dat,ce pot face,unde ma pot adresa ? Pe ce perioada ... (vezi toată discuția)