avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale microintreprindere cu doi asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

microintreprindere cu doi asociati

buna ziua
un SRL , cu doi asociati ( ambii admistratori), pe care dorim sa-l declaram microintreprintdere, poate avea ca angajat unul din asociati?
in celelalte topic-uri scria cineva ca se poate, dar situatia era putin diferita, srl-ul avea asociat unic.
va multumesc. o zi buna
Cel mai recent răspuns: alimik , utilizator 15:32, 10 Ianuarie 2011
Una din conditii pentru a trece ca si platitor pe venitul microintreprinderilor este ca la data de 31.12.2010 societatea sa aiba angajati.Nu are relevanta daca angajatul este asociat la firma respectiva.
- da, se poate. Prin modif aduse de Legea 441/2006 la Legea 31/1990 asociatul si administrator al sociatatii comerciale poate fi angajatul societatii. Legea nu distinge daca e unic asociat si administrator sau sunt mai multi.

Succes!
va multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglemetari noi administratori fara cim adriantemax adriantemax Salutari, M-ar interesa in ce lege se specifica mai nou ca administratorul firmei nu are voie sa fie angajat. Deasemenea din ce data se aplica aceasta ... (vezi toată discuția)
Angajari serbu delia serbu delia Un administrator unic poate fi si angajat al acelei societati? Multumesc pt. ajutor! (vezi toată discuția)
Asociat unic - admisnitrator si angajat? Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna seara, am si eu o intrebare, am o societate comerciala cu asociat unic, aceeasi persoana fiind si adminsitrator. Poate acea persoana sa fie si angajat al ... (vezi toată discuția)