avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie

Salutare,mia iesit 0,42 in aer si 0,85 cu 0,75 la sange,astept de 4 luni si o sapt si abia sa intors dosarul de la parchet.As dori sa stiu ce mi se poate intampla,mi se va da o amenda administrativa sau penala?cat timp de suspendare si dc se calculeaza de la data de la care miau luat carnetul?Multumesc
Cel mai recent răspuns: david7 , utilizator 12:31, 11 Ianuarie 2011
Solicitaţi recalcularea alcoolemiei, este posibil ca valoarea după recalculare să fie sub 0.80.

Dacă va fi trimis dosarul în instanţă, sunt puţine şanse să scăpaţi cu o amendă administrativă, cel mai probabil se va pronunţa o hotărâre de condamnare la închisoare cu suspendarea executării pedepsei.
La valoarea alcoolemiei de 0.85 sunteti aproape de limita contraventiei (0,80). Sunt sanse sa primiti o amenda administrativa, in cazul in care instanta va pronunta achitarea, si aceste sanse exista, am intalnit chiar si la valori mai mari. Este important sa nu aveti antecentente si sa fi avut o atitudine de colaborare cu organele penale si de regret asupra faptei. De asemenea puteti beneficia si de prevederile art 320 indice 1, Cod procedura penala, pedeapsa fiind mai mica cu o treime in cazul recunoasterii faptei asa cum este retinuta in rechizitoriu, si poate veti obtine o amenda penala. Succes!
In cazul unei pedepse cu suspendare, termenul de incercare curge de la momentul ramanerii definitive a hotararii de condamnare, si este format din pedeapsa suspendata la care se adauga un termen fix de 2 ani.
nu am antecedente,am fost cooperant cu politia si nu am prezentat pericol public,am sanse sa scap doar cu o amenda administrativa?si in acest caz cand mi se inapoiaza permisul?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs - art. 320 cpp RobertSD RobertSD Am fost achitat pentru OUG 195/2002 art . 87, proces in cadrul caruia am facut cerere pentru art. 320 cpp. Am primit amenda administrativa in valoare de 1000 ... (vezi toată discuția)
Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului g3o g3o Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat ... (vezi toată discuția)
Am fost prins conducand autoturismul sub influenta alcoolului dragutzpgh dragutzpgh buna ziua am si eu o rugaminte sa imi explice si mie in legatura cu permisele Am permis cat. B si am fost prins conducind cu o alcolemie de 0,59 aer si o ... (vezi toată discuția)