avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma cu asociat decedat. Va rog sa ma ajutati!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma cu asociat decedat. Va rog sa ma ajutati!

In urma cu ceva vreme, asociatul meu a decedat intr-un accident de masina. Aportul in firma era de 50%. Ce formalitati trebuiesc indeplinite in continuare, pentru a putea prelua si partea lui? Sau va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce formalitati ar trebui sa fac in continuare? Sunt doua firme la mijloc: prima in care suntem amandoi asociati, iar la cea de-a doua firma era asociat unic. Ce formalitati trebuiesc indeplinite pentru a putea prelua firma sotia acestuia? Va rog din tot sufletul sa ma ajutati!!!
Cel mai recent răspuns: cloud , utilizator 14:48, 13 Iunie 2008
n-am zis ca trebuie sa faca cum zic cei de la registru, ci numai sa vada daca sunt pe aceiasi lungime de unda.
si inca ceva: iti spun din proprie experienta, ca problemele nu ti le creeaza legea ci functionarimea, care aproape intotdeauna vede altfel problema. de aia am spus sa vada si care este punctul lor de vedere, ca sa stie la ce "figuri" sa se astepte.
Tiberiu Savoaia a scris:
problemele nu ti le creeaza legea ci functionarimea, care aproape intotdeauna vede altfel problema.

Ce bine ca nici macar nu conteaza si ca au obligatia de a-ti accepta dosarul, cu observatii scrise daca e cazul! :))
DIn punct de vedere procedural eu unul ce ar trebui sa fac? Cu ce acte ar trebui sa merg la ONRC?
in cazul in care nu este stipulat in actul constitutiv faptul ca partile soiale trec catre mostenitorii celui decedat, va trebui sa depuneti certificatul de deces si o cerere pentru a se face modificarile de rigoare

Alte discuții în legătură

Mostenire firma (srl, asociat unic decedat) + transfer/schimbare asociat unic unei terte persoane stefan_rogin stefan_rogin Bunaziua, Tatal meu a fost asociatul unic unui SRL, suspendat, la care sunt administrator. Noi(mama+sora+subsemnatul) vrem sa transferam firma unei terte ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii unui srl,cu administrator decedat lisa-monica lisa-monica Buna ziua,spuneti-mi va rog,in ce conditii se poate relua activitatea unei societati daca administratorul a decedat? Daca mai exista un asociat, este nevoie ... (vezi toată discuția)
Despre inchederea unei firme combinat cu o succesiune Iuli_ana Iuli_ana Buna ziua, Daca din 2 asociati al unui SRL, unul a murit, iar urmasul lui nu accepta mostenirea,renunta la el printr-o declaratie scrisa la notar, poate ... (vezi toată discuția)