avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala gresit introdusa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala gresit introdusa

Buna ziua,
In cazul in care in procesul verbal de sanctionare a contraventiei se prevede ca plangerea se poate introduce chiar la organul care l-a intocmit(presupun ca este un model de formular ft vechi), iar organul invoca in instanta tardivitatea introducerii plangerii (la organul in speta plangerea a ajuns la termen) pot sa motivez respingerea exceptiei tardivitatii prin faptul ca plangerile gresit introduse se inainteaza organului competent de catre organul care le-a primit in mod gresit?
Ma puteti ajuta si cu un text legal?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:23, 10 Ianuarie 2011
prevederea se refera la organe din acelasi sistem - adica fie este vorba de sistemul administratiei publice fie de cel judiciar.

adica se aplica daca organul competent era tot o institutie publica si nu una din sistemul judiciar. obligatia dv era de a introduce plingerea in sistemul judiciar chiar daca instanta unde s-a depus nu este competenta. In acest caz, instanta care se declara necompetenta (material sau teritorial) isi declina competenta. in cazul dvs exceptia de tardivitate va fi admisa.
Pentru a fi putin mai explicita detaliez:
Contraventia este una la regimul silvic. In cuprinsul procesului verbal(formular vechi dupa parerea mea) s-a trecut la organul la care se introduce plangerea Ocolul Silvic. Contravenientul luandu-se dupa prevederile procseului verbal, introduce plangerea la Ocolul Silvic.
ar fi bine daca ne-ati spune ce articol din codul silvic a stat la baza amenzii.
Art .16 din OG2/2001
Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea .

Ori, daca in PV s-a mentionat ca organul la care se depune plangerea este organul constatator, plangerea a fost legal indreptata si in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trecere neregulamentara fără proces verbal Iiordacha Iiordacha Buna ziua, Azi am trecut neregulamentar, paralel cu trecerea de pietoni la 5 metri. Nu au fost masini si nu am încurcat traficul. Am fost oprit și ... (vezi toată discuția)
Atac amenda legea 203/1994 andrei2233 andrei2233 cum se poate ataca un proces verbal pe baza legii 203/1994? un punct slab pe care l-am gasit ar fi ca amenda nu are semnatura agentului constator pe verso,nici ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie pv gresit riderontornadoes riderontornadoes buna ziua. as dori sa stiu daca am sanse sa pot contesta un pv pt amenda exces viteza in cazul in care articolele pe baza carora am fost sanctionat sunt ... (vezi toată discuția)