avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragerea unuia din actionari.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragerea unuia din actionari.

Buna seara.Cazul cand, intr-o firma sunt 2 actionari sot si sotie ...el are 95%din actiuni si ea 5%....au aparut o problema divortul, ca sa cedez aceste 5%actiuni incercam sa ajungem la o intelegere sa cedeze in cadrul partajului in favoarea mea dar nu satisfacator si pe masura cum ar trebui.....acum el nu vrea sa semneze la judecator tranzactia pana nu ii cedez aceste actiuni, deci el nu are incredere ca o sa ii cedez iar eu trebuie sa am incredere ca el se va tine de cuvant ce va face in schimbul acestor 5%...si cand eu voi ceda el oare nu va puteasa spuna PA LA REVEDERE ca prin cate am trecut cu divortul si tot ce a facut il cred in stare de o TEAPA....rog o procedura cum pot tranzactiona firma e mica nu e cine stie ce prostia in capul sotului emare...va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: mynya , utilizator 19:35, 13 Ianuarie 2011
actionari sau asociati? detaliile sunt ff importante :))
Aportul meu ca ASOCIAT este de o parte sociala, el are 19 parti sociale,iar participarea mea la beneficii si pierderi este de 5% si a lui de 95%.
participarea dvs. este doar SIMBOLICA si sa ridicati dividente in rest el fiind majoritar ia decizi fara dvs. eu va recomand sa i le cedati...
Am incercat sa respect intelegerea asa cum v-am spus si mai sus : fiindca firma este supus altui litigiu, dar chiar daca este simbolica participarea mea in firma tot impreuna am adus contributii si sa se termine si partajul si sa ies din firma am ajuns la o intelegere: eu ii cedez cele 5% si el semneaza tranzactia pt partaj. ....ok ...am mers la registrul comertului si el foarte grabit sa se faca cat mai repede actele, acolo i-a spus un domn ca dureaza vreo 10 zile EL nu mai repede vreau ...au negociat si a spus ca si in 3 zile .dar...retineti fara cu regim de urgenta, buun acum eu am cerut sa vad balanta ,bilantul firmei, nustiu ce s-a intamplat cu firma de 6 luni de cand ne-am despartit, nu a vrut sub nici o forma:CE TE PRIVESTE PE TINE, am spus apoi EU SEMNEZ, SI CE GARANTIE AM CA TU SEMNEZI TRANZACTIA...si plus de asta sunt indreptatita sa nu am incredere absolut deloc in el, am incercat prin notar sa facem aceste lucruri am fost refuzati.......acum avocatul spunea sa facem si cesionarea procentelor si tranzactia in acelasi timp adica semnaturile ,ca ele ca si documente vor fi 2 documente separate. Nustiu ce ascunde el care este mutarea daca vrea doar sa semnez si imi spune PA cu tranzactia ca nu are bun simt in el atunci va intreb e bine asa cum am spus in acelasi timp sa semnam si pana pe 18 cand tb. sa avem infatisarea la partaj el se va duce la registru si va inainta actele este vreun pericol pentru mine ca la tribunal sa dea inapoi ?Si inca ceva noi avem un beci vechi de 80 de ani ce tranverseaza intreaga suprafata a casei de impartit, el spune ca il detoneaza si il astupam ,dar aici oare nu ii trebuie avize de la mediu?...si acest beci nu este trecut in partaj nu am stiut ca si el trebuie trecut si ma gandesc ca si ce valoare ar fi trebuit sa declar.... si eu nu prea vad sensul pentru un beci sa platesc taxa de timbru, beciul are suprafata de vreo 20 de metri si adancime de 8 -9 metri.O seara buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune lina67 lina67 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea problema: odata cu actiunea de divort (care s-a si pronuntat) am introdus si actiunea de partaj ... (vezi toată discuția)
Partaj sau nu ? g.corina g.corina buna ziua, Incerc sa va expun pe scurt o situatie. Timp de 17 ani am locuit cu sotul si cu fiica noastra intr-un aparament de 2 camere care era ... (vezi toată discuția)
Partaj locativ elyada elyada In data de 28 mai 2009 prin dijungerea capetelor de cerere dintre divort si partajul locativ,s-a dat hotararea definitiva si irevocabila pentru desfacerea ... (vezi toată discuția)