buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie daca din acest an indemnizatia pentru crestera copilului aflata deja in plata va reveni a 85% din salariu ,deoarece din cate stiam eu legea prin care se taia 15% din ei se putea aplica pana la sfarsitul anului 2010.
Ca sa nu mai deschid alt topic, avand acelasi subiect, am sa scriu aici...
Pentru al doilea copil, am hotarat impreuna cu sotul meu, sa intre el in CCC, deoarece salariul lui este mult mai mare decat al meu.
Numai ca avem o dilema: el este si angajat si are si PFA. PFA -ul ii aduce un venit mult mai mare decat salariul, in consecinta indemnizatia ar putea ajunge la 3.400 lei/luna. Pentru calculul indemnizatiei, care venit se ia in considerare? Sau cum se procedeaza in acest caz?
Tin sa precizez ca plateste asigurarile pentru sanatate, doar ca angajat, nu si ca PFA.
Poate reuseste cineva sa ne lamureasca si pe noi....Multumesc anticipat!
1. OUG 111/2010 spune: Art.13...
(3) La stabilirea bazei de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(4) Baza de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit alin.(3) se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului impartita la 12.
2. Incepand cu data cu care solicitati indemnizatia pentru CCC trebuie sa aveti supendate activitatile aducatoare de venituri impozabile (adica si CIM si PFA).