avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum divortez de un cetatean american?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum divortez de un cetatean american?

Mentionez ca in Romania a avut loc casatoria, nu am avut practic nici un domiciliu comun, el a plecat in america imediat dupa casatorie, iar eu l-am vizitat de cateva ori acolo, in decurs de 4 ani. As dori sa stiu daca pot divorta in romania si de ce acte am nevoie de la el, Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 10:23, 11 Ianuarie 2011
Legea care guverneaza incheierea casatorie este cea romana. Deci casatoria se poate desface prin divort la o instanta competenta material si teritorial, conform legii romane. veti depune actiunea la judecatoria pe raza careia locuieste reclamantul, daca paratul nu se afla in tara si nici nu are vreun domiciliu in Romania. Actele necesare a fi depuse la cererea de divort sunt cele uzuale: certificat de casatorie, in original, cartea de identitate a reclamantului, in copie, dovada achitarii taxelor de timbru, legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort biskream2009 biskream2009 Pot depune cererea de divort la Judecatoria pe raza domiciliului meu in calitate de reclamant,avand in vedere ca nici eu nici sotia nu mai locuim la acelasi ... (vezi toată discuția)
Locul divortului mariadaria mariadaria Vreau sa divortez . Sunt cununata civil in comuna mea. Pot transfera dosarul de cununie civila in orasul unde locuiesc?am citit ca se trimite un certificat de ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain yozefina yozefina Buna ziua, Am si eu un sir de intrebari...daca se poate sa ma lumineze cineva: Sunt maritata de 7 ani cu un cetatean grec. De doi ani a parasit domiciliul ... (vezi toată discuția)