Sunt in divort cu incredintare minor in varsta de 1 an si cu partaj care ridica mari probleme. Sotul nu doreste sa imparta cu mine intreaga masa partajabila desi se poate dovedi ca am avut o contributie importanta. Inainte de despartirea in fapt sotul a cumparat un teren pe numele lui pe care a construit o casa. Autorizatia de casa insa a fost eliberata pe numele socrului. Imobilul este finalizat dar nu apare inscris la plata taxelor si impozitelor. Intre timp am descoperit ca la directia de taxe si impozite nu apare terenul ca fiind pe numele sotului, ci pe numele socrului. Sotul putea vinde fara semnatura mea terenul tatalui sau? Mentionez ca am vazut actul de cumparare a terenului pe numele sotului.Ce pot face in acest caz? Mai este ceva de facut?
valoarea terenului o puteti introduce in masa partajabila. trebuie sa obtineti o copie dupa acest contract in care sotul e proprietar.
terenul il putea vinde fara aprobarea dvs doar daca la momentul achizitiei a declarat ca e necasatorit. dupa ce verificati pe act, ii puteti face acestuia plangere la politie pt fals in declaratii
buna ziua.
daca siti sigur ca terenul a fost cumparat pe numele sotului, at. acesta va intra ola masa partajabila . dar trebuie sa faceti dovada ca initial terenul s-a cumparat pe numele dansului, ulterior instrainandu-l catre tatal sau.
daca asa se prezinta situatia, puteti cere introducerea terenului in masa partajabila si anularea actului de v-c .
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Mai am totusi o intrebare. Eu am numai o copie a studiului geo in care apare ca beneficiar sotul, actul de proprietate al terenului l-a ascuns si nu am reusit sa obtin o copie. In contract , dupa numele lui era trecut in paranteza casatorit. Cum as putea dovedi ca el este proprietarul terenului pe care s-a construit casa?
Incercati sa consultati un avocat care sa vada actul.
Se poate deschide procesul si se va lamuri apoi problema daca nu aveti anumite acte.
Daca terenul a fost cumparat pe numele socrului e foarte greu sa reusiti ceva.
Puteti insa dovedi din ce bani s-a cumparat.
Partaj
nycoletta2008
Buna ziua !
Va rog, daca ma poate ajuta cineva, vreau sa introduc actiunea de partaj si nu stiu daca o sa-mi cheltui banii degeaba. Am construit casa in anul ... (vezi toată discuția)