avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme cu mall
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme cu mall

Buna,

cu putin timp in urma s-a deschis un mall in centrul unui oras de circa 150 mii (nu as vrea sa spun care), unde cu familia am decis sa deschidem un magazin de imbracaminte de tip franciza (una de succes). Pot sa va spun ca numarul de vizitatori in MALL nu este mai mult de 1000 - 2000 zilnic, in conditiile in care ar trebui sa fie macar 7.000 - 9.000. Pe langa acest fapt trebuie spus ca mall-ul a fost construit neglijent: aproape ca nici nu exista locuri de parcare, de multe ori este mizerie si are un W.C. de serviciu in care abia incape un om. Datorita acestei neglijente mall-ul nu atrage pe departe destui oameni, iar magazinul nostru abia ca vinde ceva.
As dori sa stiu ce sanse am avea sa ne recuperam banii in instanta, fiindca pana la urma mall-ul nu a fost construit asa cum trebuie?

Va multumesc,
Eric
Nu aveti nicio sansa in instanta. Inainte de a fi inchiriat spatiul la mall, era obligatia voastra de a vedea exact ce inchiriati, ce conditii vi se ofera pt. banii platiti, iar in functie de facilitatile oferite concret de mall puteati sa apreciati daca numarul de vizitatori va fi cel scontat.
In orice caz, locatorul nu e raspunzator de vanzarile/incasarile chiriasilor, nici de numarul vizitatorilor care pot fi sau nu si cumparatori.
Daca ati inchiriat un saptiu fara vad, reziliati contractul si cautati alt spatiu, in alta parte, functie de conditiile impuse de francizor.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Aceasta este piata,lumea afacerilor.Din pacate pentru dumneavoastra nu va pot da alt sfat,ci impartasesc fara rezerve opinia colegei mele.
Daca cumva ati inchiriat spatiul inainte sa se construiasca mall-ul, iar schita atasata contractului de inchiriere nu corespunde cu cea de la data finalizari constructiei (cum s-a intamplat in cateva cazuri la Carrefour), puteti desigur sa va recuperati banii, chiar cu daune-interese.
Banuiesc ca acesta este cazul, ca altfel nu inchiriati fara sa va uitati ce inchiriati.
Pls, asa cum va sfatuiesc si colegii, daca nu puteti obtine profit, cuperati pierderile reziliind contractul de inchiriere
Din experienta mea, ei se acopera foarte bine la semnarea unui astfel de contract.
Mergeti la un avocat cu contractul dvs. dar nu cred ca aveti prea mari sanse.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Noi am vazut spatiul cand mall-ul era pe jumatate construit, am citit contractul (intr-adevar se acopera foarte bine, sa nu aiba probleme in nici un caz), l-am semnat #-o, am deschis dupa doua luni - in prima zi era plin de oameni, apoi tot mai putini(probabil din cauza conditiilor). In contract aveam doar schita spatiului inchiriat, care e in conform cu contractul, dar eu n-am avut de unde sa stiu ca ei vor fi asa de neglijenti si fara profesionalism, si de asta m-am gandit sa-i dau in judecata, pentru ca nu mi se pare corect, mai ales ca ne-au si cerut o multime de bani inainte sa incepem vanzarile.
:-/

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere dragosionescu dragosionescu AM INCHEIAT UN CONTRACT DE INCHIRIERE SPATIU COMERCIAL CU O [b]S.C.[/b] PE CARE L-AM INREGISTRAT LA FINANŢE. S.C. NU A PRELUAT SPAŢIUL, IAR PERSOANA DE ... (vezi toată discuția)
Locuri de parcare - obligatiile constructorului unui bloc nekrous nekrous Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc nou. Conform planului, blocul are adiacente un numar de locuri de parcare supra-terane. Ni s-a oferit ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contractele de inchiriere nane406 nane406 Buna ziua, Am inchiriat acum 5 ani un spatiu intr-un mall. Peste 80% din chiriasi au plecat, altii au venit dar spatiile nu s-au reumplut si mall-ul a cazut ... (vezi toată discuția)