avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme cu mall
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme cu mall

Buna,

cu putin timp in urma s-a deschis un mall in centrul unui oras de circa 150 mii (nu as vrea sa spun care), unde cu familia am decis sa deschidem un magazin de imbracaminte de tip franciza (una de succes). Pot sa va spun ca numarul de vizitatori in MALL nu este mai mult de 1000 - 2000 zilnic, in conditiile in care ar trebui sa fie macar 7.000 - 9.000. Pe langa acest fapt trebuie spus ca mall-ul a fost construit neglijent: aproape ca nici nu exista locuri de parcare, de multe ori este mizerie si are un W.C. de serviciu in care abia incape un om. Datorita acestei neglijente mall-ul nu atrage pe departe destui oameni, iar magazinul nostru abia ca vinde ceva.
As dori sa stiu ce sanse am avea sa ne recuperam banii in instanta, fiindca pana la urma mall-ul nu a fost construit asa cum trebuie?

Va multumesc,
Eric
Sanse sa obtineti daune morale sunt chiar mai putine decat sa obtineti banii dati in avans pe chirie (chiar mai si platiti cheltuieli de judecata aiurea).
Dupa ce am vazut contractul cred ca vorbiti de Mall-ul din Rm. Valcea...
Ar fi niste solutii in cazul acesta...cunosc bine situatia
Alexandru Radu Popescu a scris:
Ar fi niste solutii in cazul acesta...cunosc bine situatia

Daca e cel despre care vorbesti, sunt curioasa ce solutii ai gasit (evident, stiind si alte apecte decat cele de mai sus).
Nu e Ramnicu Valcea ... am auzit ca mall-ul ala merge mult mai bine decat asta.. totusi m-ar interesa situatia de acolo, poate imi da speranta...;)

Andreea Lisievici a scris:
Scuzati-ma ca o spun atat de direct, dar asumarea unei asemenea clauze e fraiereala pe fata... Chiriasul n-are niciun drept iar locatorul n-are nicio obligatie in ce priveste starea bunului la livrare... Minunat! X-(

Se poate, dar clauza asta poate fi de asemenea doar o masura de siguranta, pentru cazul in care mall-ul vrea sa se extinde, de aia nu ne-am legat de clauza asta... are doua sensuri; a fost foarte bine gandit.
Imi puteti spune care sunt obligatiile mall-ului intr-un contract normal???
Exista vreo clauza, in alte contracte, care garanteaza o anume calitate a serviciilor mall-ului?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator
eriklud a scris:
Imi puteti spune care sunt obligatiile mall-ului intr-un contract normal???
Exista vreo clauza, in alte contracte, care garanteaza o anume calitate a serviciilor mall-ului?

Nu exista "contract normal", exista numai clauze negociate de parti. Exista in foarte multe contracte garantii referitoare la calitatea constructiei mall-ului. Unde, nu pot sa spun, dar evident e vorba de contracte revizuite pentru clienti, si modificate corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere dragosionescu dragosionescu AM INCHEIAT UN CONTRACT DE INCHIRIERE SPATIU COMERCIAL CU O [b]S.C.[/b] PE CARE L-AM INREGISTRAT LA FINANŢE. S.C. NU A PRELUAT SPAŢIUL, IAR PERSOANA DE ... (vezi toată discuția)
Locuri de parcare - obligatiile constructorului unui bloc nekrous nekrous Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc nou. Conform planului, blocul are adiacente un numar de locuri de parcare supra-terane. Ni s-a oferit ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contractele de inchiriere nane406 nane406 Buna ziua, Am inchiriat acum 5 ani un spatiu intr-un mall. Peste 80% din chiriasi au plecat, altii au venit dar spatiile nu s-au reumplut si mall-ul a cazut ... (vezi toată discuția)