vreau sa va spun ca sunt despartita in fapt fara divort din anul 2001 si din 2005 mi-am refacut viata si impreuna cu concubinul meu avem un baietel care acum are patru ani si baietelul este pe numele sotului si cand concubinul meu a vrut sa-l recunoasca mi s-a spus ca trebuie ca sotul sa dea o declaratie in fata judecatorului precum ca nu e copilul lui si apoi sa-i fac certificatul doar cu numele meu si in final concubinul sa-l recunoasca si sa-i facem alt certificat dar am o mare problema de sotul meu numai stiu nimic de cand ne-am despartit am aflat ca sta cu chirie undeva prin tara deci cum as putea sa rezolv aceasta problema daca eu nu dau de el?Se gaseste vreo rezolvare ca baiatul meu sa-i poarte numele concubinului? va multumesc
eu nu stiu absolut nimic de sotul meu nici unde e si mai intreb o data se poate face ceva in lipsa lui daca nu este de gasit adica concubinul poate sa recunoasca cumva baiatul si sa-l treaca pe numele lui?va multumesc de sfaturi dar am mare nevoie de ajutor
concubinul nu poate recunoaste in faza asta copilul, va veti judeca cu sotul.
depuneti efort pt a gasi o adresa a lui, intrebati pe la rude, poate stie cineva. altfel, veti scrie ca nu-i cunoasteti domiciuliul si la termen, cereti instantei sa aprobe citarea prin mica publicitate.
Art. 95.cod proc civila - Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate. Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei.
Citatia se publica si in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara.
Afisarea, precum si publicarea citatiei in Monitorul Oficial sau intr-un ziar mai raspandit se fac cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata.
In cazurile urgente, presedintele judecatoriei sau completului de judecata va putea reduce acest termen la 5 zile.
Daca paratul se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toate actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, iar reclamantul care a cerut citarea prin publicitate va fi condamnat la o amenda de la 5000 de lei la 15000 lei si la despagubirea partii vatamate.