Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti ca in cazul in care sunt parte intr un dosar penal atunci pot solicita informatii direct de la procurorul care se ocupa de caz referitor la stadiul dosarului? Sau inf se soliocita doar de la registratura sau arhiva.
multumesc
Daca sunteti parte intr-un dosar penal, atunci aveti dreptul de a lua la cunostinta despre continutul acestuia, fie personal, fie prin intermediul unui avocat; puteti solicita acest lucru la politie, la parchet, la instanta - in functie de stadiul in care se afla acesta.
Dosarul a fost deja retrimis la procuratura pentru luarea deciziei de trimitere in judecata sau scoatere de sub urm penala.
Eu as dorii sa aflu doar daca deja exista o rezolutie sau inca nu.
Politia deja a terminat cercetarea, au fost audiati martorii, depuse dovezile si trimis la procuror.
puteti sa faceti o adresa catre parchetul respectiv prin care sa solicitati comunicarea stadiului cercetarilor. nu uitati sa mentionati calitatea pe care o aveti in dosar dar si numarul acestuia (ex. xxxxxxxxx/P/20xx)
va scuteste de un drum si aveti raspunsul in max. 30 zile.
Termen legal !
tutu12
O plangere penala pe art 307 Cod penal, in care au fost audiate partile si martori , ajungand la Parchet dupa finalizarea cercetarilor de catre politie , care ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma sfatuiti
mom
Sunt inculpat intr-un proces penal din 2005. Am avut pana acum 4 avocati care nu si-au facut mai deloc treaba, dar banii mi i-au luat. Dosarul s-a intors in ... (vezi toată discuția)