avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz?
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz?

Buna ziua.Am si eu o problema,spun eu grava,cu o banca prin executorul sau. In anul 2007 am contractat un credit de n.p. Am platit ratele pina la jumatatea anului 2009 dupa care din motive obiective nu am mai putut plati acele rate.
La inceputul anului 2010 (luna martie) am fost executat silit de catre banca,prin executor bancar,cu poprire pe salariu. Institutia unde lucrez a trimis bancii o instintare ca 1/3 din salariu se va retine si se va vira in contul bancii conform legii, ceea ce se intampla in fiecare luna. Problema este ca restul salariului intra pe cont de card si acest cont este blocat. Neputand sa-mi ridic diferenta de salariu,in termen, am facut contestatie la executare prin care am specificat ca sunt de acord cu retinerea de 1/3 chiar si 1/2 din salariu,solicitand ca banca prin executorul sau sa-mi deblocheze contul de card,considerand ca aceasta este un abuz. Dupa luni de zile de purtat prin instanta, in luna noiembrie 2010 s-a admis cererea in parte solutionare (asa scrie pe portal) dar nici pana astazi nu am primit comunicarea si nici salariul nu am putut sa-l ridic.
Intrebarile mele sunt:
-este aceasta un abuz,daca da, acest executor bancar ar putea fi tras la raspundere penala?
- as putea solicita acestui exec.bancar restituirea sumelor incasate abuziv de la momentul infiintarii popririi si pana in prezent?
Daca se poate va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi.
Va multumesc.
Este posibil sa fie vorba despre infractiunea de abuz in serviciu a executorului bancar
Sigur este un abuz,dar ce articol din c.p. specifica aceasta?

Este vorba despre art.246 c.pen.
Este bine,daca aveti posibilitati sa angajati un avocat care sa va sprijine in mod profesionist in demersurile dvs juridice
Posibilitati nu prea am (fara salariu....),dar daca i-mi voi sustine cauza cu documente ca acel salariu este poprit in totalitate voi avea castig de cauza.Banuiesc ca se vor face si cercetari.
As putea solicita ca diferenta (in afara de 1/3 cat se retine din salariu de catre angajator) sa se returneze inapoi.?
As putea solicita daune morale pentru faptul ca de atata vreme eu nu am putut sa-mi ridic diferenta de salariu?
Va multumesc.
Teoretic este posibil,dar oricum ati incerca sa supliniti intr-o astfel de cauza lipsa unui avocat,nu cred ca veti putea.
Materia este destul complicata,situatia probabil la fel ,astfel ca ,nu pot crede ca veti face fata.
Aici vi se dau niste sfaturi teoretice,dar cred eu ca nu sunt de ajuns pentru a va putea descurca singur.

Alte discuții în legătură

Executor bancar Gabriela Alecu Gabriela Alecu un executor bancar ni a blocat cardul de salariu in luna10/2010 la aceea data aveam 1850 ron-nu a vrut sa l deblocheze decat partial in luna 01/2011(nu pot ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)