Buna seara, o intrebare va rog la o societate com cu 2 administratori exista o baza leslativa care prevede sau daca exista posib ca unul din administratori sa aiba dreptul de a lua anumite decizii fara a fi nevoie de acordul celuilalt sau semnatura celuilalt . multumesc astept sfaturile dvs.
Administratorii pot face toate operaţiunile cerute pentru aducerea la îndeplinire a obiectului de activitate al societăţii, afară de restricţiile arătate în actul constitutiv.
Dreptul de a reprezenta societatea aparţine fiecărui administrator, afară de stipulaţie contrară în actul constitutiv.
Dacă actul constitutiv dispune ca administratorii să lucreze împreună, decizia trebuie luată în unanimitate; în caz de divergenţă între administratori, vor decide asociaţii care reprezintă majoritatea absolută a capitalului social.
Pentru actele urgente, a căror neîndeplinire ar cauza o pagubă mare societăţii, poate decide un singur administrator în lipsa celorlalţi, care se găsesc în imposibilitate, chiar momentană, de a lua parte la administraţie.
si daca spre exemplu sunt amandoi administratori treb sa stipuleze in actul constitutiv ca unul din ei un anume " x" va putea lua toate deciziile fara acordul celuilalt . si ma rog sa se si stipuleze ce mai concret ( sa incheie contracte, ma rog ce vrea el sa faca fara a fi nevoie neaparat de acordul celuilalt in c azul in care celalat nu este in tara sau eu stiu diverse situatii) ?
in actul constitutiv se pot prevede clauza care sa difere de prevederea legala in sensul delimitarii atributiilor sau limitarii lor. in lipsa acestor clauze se aplica lg 31, mai precis art.75 si urm.
mai exact in actul constitutiv ar trebui sa se stipuleze ca cei doi administratori isi exercita mandatul separat, situatie in care decizia unuia dintre ei nu mai este conditionata de aprobarea celui de al doilea.
Decizia in srl
lavitahi
Buna ziua,
Doresc sa infiintez un SRL in care vom fi 2 asociati: eu o sa am 80% iar celalalt partener va avea 20 %.
M-ar interesa puterea de decizie, adica ... (vezi toată discuția)