avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... sunt interesat de fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

sunt interesat de fonduri europene

buna seara! am cateva idei, nu am bani, as avea sanse, spre ex: in agricultura, sa obtin fonduri europene?
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 21:03, 16 Ianuarie 2011
emy10_75@yahoo.com a scris:
nu am bani, as avea sanse,[...], sa obtin fonduri europene?

Sanse minime. Este eroarea cea mai des intalnita: ca poti sa faci o afacere fara bani.

...este foarte usor sa faci afaceri, daca ai bani....tocmai asta este provocarea, sa faci afaceri fara bani sau eventual cu banii altora sau nu?
oportunitati sunt, doar trebuie:" to create, to grow, to believe"...sanse sunt pentru toti depinde de fiecare in parte.
va urez succes!
In conditiile in care fondurile europene sunt gandite in principal pentru dezvoltarea afacerilor (activitatilor) existente si din acest motiv operatiunile care sprijina investitiile in mijloace fixe au cerinte de contributie proprie de cel putin 30%, dar ajungand uzual la 50% pentru IMM-uri, iar pentru unele operatiuni la 75% in cazul intreprinderilor mari (ex.: Masura 123), as fi realmente interesat de prezentarea unui model realist prin care fara bani se poate asigura aceasta contributie proprie. Atentie, e usor sa zici "iau credit" sau "gasesc un investitor", dar rog un model realist: nu am garantii reale, am venituri modeste in calitate de persoana fizica, nu am firma sau am una cu rezultate modeste.

Ca sa obtii un credit in calitate de persoana fizica, se aplica normele de creditare care limiteaza rata la un procent maxim din veniturile lunare.

Cand soliciti un credit de investitii in calitate de persoana juridica, in mod uzual bancile limiteaza valoarea facilitatii la 10%...30%...50% din cifra de afaceri a anului precedent, iar fara garantii reale mai mult de 10% nu prea acorda. In acelasi timp, firmele start-up nu sunt creditate pana nu pot sa arate niste rezultate. Daca ai firma cu vechime sub 6 luni, nici macar nu se uita nimeni la tine.

Deci cum fac sa "iau credit" sau "sa fac rost de bani", chiar daca vreau?
HoldaFinance a spus:
Sanse minime. Este eroarea cea mai des intalnita: ca poti sa faci o afacere fara bani.


HoldaFinance a spus:
Sa crezi ca lipsa banilor este singurul lucru care sta intre tine si succesul in afaceri este probabil cea mai mare eroare.



pana la urma, care este cea mai mare si mai des intalnita eroare din punctul dumneavoastra de vedere?¿

cu respect,
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
Marius Cocean, Consilier juridic
Prima este cea mai des intalnita eroare in randul celor care aud de fonduri europene. A doua este cea mai mare eroare a celor care viseaza.

Una nu o exclude pe cealalta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile BogdanCiobanu BogdanCiobanu Se pot accesa fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea,retehnologizarea sau modernizarea unei firme cu peste 300 de angajati? (vezi toată discuția)
Înfiintare societate eleva eleva Sunt croitoreasa. Mi-as dori sa am o societate si sa-mi pot vinde creatiile. Sa am un magazin sau sa închiriez un spatiu comercial. Pentru asta,normal, am ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pndr fredy92 fredy92 Buna seara.Am 21 de ani si as vrea sa accesez si eu programul de fonduri europene nerambursabile 100% (din cadrul PNDR) pentru construirea unei fabrici intr-un ... (vezi toată discuția)