avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale hotarare AGA privind fuziunea
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

hotarare AGA privind fuziunea

Buna ziua !
In cazul in care se hotaraste intr-o AGEA a unei societati fuziunea cu o alta societate, iar o parte din actionari voteaza impotriva si decid sa se retraga solicitand in temeiul art. 134 din Legea 31/1990 cumpararea actiunilor lor de catre societate, se poate intruni din nou o alta AGEA care sa decida renuntarea la fuziune (urmarindu-se evitarea obligativitatii cumpararii actiunilor) ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 17:05, 12 Ianuarie 2011
Intrebarea este un pic ambigua.Nu inteleg daca doriti sa stiti cum se procedeaza in cazul retragerii din societate a actionarilor sau cum se procedeaza in situatia in care se renunta la fuziune
Prin urmare:
1. in cazul retragerii din societate, acest drept poate fi exercitat de la data adoptarii hotararii AGA ( in cazul fuziunii) , cf art 134 alin.2 din LSC. Se va depune la societate actiunile pe care le poseda insotite de o declaratie de retragere.
2. Daca se renunta la fuziune, va trebui convocata o noua AGA pentru a se aproba renuntarea la fuziune.
Va multumesc pentru raspuns.
Poate nu am fost destul de clar cand am formulat intrebarea. Tehnic ma interesa daca se mai poate intruni o noua AGA care sa decida renuntarea la fuziune, dupa ce actionarii care au decis retragerea din societate au formulat declaratiile de renuntare si au solicitat cumpararea actiunilor lor.
Daca da, ce se intampla cu declaratiile lor de renuntare ?
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
florinlin, utilizator
- inteleg ca s-a luat o HOTARARE AGEA - de fuziune. Dupa aceasta hotarare, o parte dintre asociati(nu specificati%) au decis( fiecare independent si au dat declaratii in acest sens) sa renunte spunand ca partile lor sociale sunt de vanzare - adica dupa ce s-a hotarat fuziunea ei vin cu o oferta de vanzare a partilor sociale.

Eu zic ca atata timp cat HOTARAREA AGEA de fuziune nu a fost publicata in M Of - ea nu este opozabila tertilor este doar intre asociati care pot decide anularea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare sa in srl ciolpi ciolpi ce valoare au actiunile mele daca o societate SA se transforma in SRL? (vezi toată discuția)
Retragere asociat srl negrila negrila cum se retrage un asociat dintr-un srl cu 2 asociati? (vezi toată discuția)
Vanzare active srl ciufina ciufina Un srl care are mai multi asociati doreste sa vanda din activele societatii. Este nevoie de consimtamantul tuturor asociatilor?Cum se procedeaza? (vezi toată discuția)