avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de ecran
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de ecran

Buna ziua!

Muncesc intr-o companie privata. Munca mea include lucrul cu calculatorul. 3 calculatoare, implicit 3 ecrane sunt deschise permanent pe biroul de lucru, iar datoria mea e sa le urmaresc in mare parte din timp.

Stiu ca in societate s-au acordat sporuri pana cu 2 luni inainte de angajarea mea, apoi au fost incluse in salariu.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Avand in vedere ca in contractul colectiv de munca si in contractul individual de munca nu este mentionat faptul ca sporurile sunt incluse in salariu, pot solicita acest spor salarial?

2. In cazul in care raspunsul la prima intrebare este favorabil, puteti sa imi spuneti in temeiul carei legi pot sa cer aceste drepturi pentru a putea formula o petitie catre angajator?

3. Ce alte sporuri sau indemnizatii ar trebui sa primesc pentru munca cu calculatorul?

Astept raspunsurile dumneavoastra.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 09:01, 20 Mai 2009
1. Da, puteti solicita acest lucru.
2. Sporurile se acorda numai la locurile de munca unde acestea nu sunt cuprinse in salariul de baza. - art.41 alin.2 din CCMN pe anii 2007-2010.
Luand in considerare faptul ca angajatorul a inclus aceste sporuri in salariu eu la semnarea contractului de munca trebuia sa fiu informat (prin specificare in contractul de munca sau in cel colectiv) de prezenta acestor sporuri in salariu?

Cum aflu daca exista o hotarare care a inclus sporurile in salariul de baza?
La semnarea c.i.m trebuia sa fiti informat de includerea acestor sporuri in salariu.
Orice modificare a c.i.m. include incheierea unui act aditional la contract, într -un termen de 15 zile de la data incunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil, caz in care se emite o decizie de catre angajator.

Va puteti informa la serviciul de contabilitate sau de resurse umane din cadrul societatii.
Multumesc pentru informatii. Problema aceasta e lamurita din punctul meu de vedere. Voi solicita departamentului de resurse umane informatii suplimentare.

De obicei, in luna aprilie in firma se majoreaza salariile. Temerea mea e urmatoarea:

Se poate ca la majorarea salariilor aceste sporuri sa fie egale cu aceasta majorare pentru noi, iar pentru ceilalti sa se negocieze salariul majorat.

Intrebare: Majorarea de salariu, daca este aplicabila tuturor angajatilor, trebuie tratata la fel pentru toti, iar sporurile in mod diferit fata de salariu?

Intrebare 2: Se poate depune o petitie catre departamentul de resurse umane sau comitetul director semnata de mai multi angajati sau trebuie negociat individual sporul?
De obicei, majorarile se fac la fel pentru toti salariatii ....avand in vedere ca se poarta negocierile este posibil sa apara diferentieri intre salarii si sporuri.

Sporurile trebuie sa fie cuprinse in c.c.m. pe unitate sau in c.i.m. .... puteti propune sa se faca negocieri individuale.

Alte discuții în legătură

Loc de munca : birou - obligatii angajatori Octavia Turbatu Octavia Turbatu Deoarece fie la locul de munca, fie acasa, stam la birou in fata calculatorului, am considerat aceasta postare utila ! Iata care sunt obligatiile dvs., ca ... (vezi toată discuția)
Pauza legala pentru munca exclusiv la calculator imagdab imagdab Buna ziua, As avea rugamintea sa imi raspundeti daca este reglementata in vreun fel pauza legala pentru munca exclusiv la calculator. Medicii oftalmologi ... (vezi toată discuția)
Dioptrii de la calculatorul de la serviciu??? nazdravanii12costin@yahoo.com nazdravanii12costin@yahoo.com Va salut. Am 46 de ani, lucrez pe PC din 1990. Acum lucrez (de mai multi ani) la o institutie de stat pe o statie de lucru PC cu monitor CRT de 17\\\\\\\". ... (vezi toată discuția)