m-am casatorit in 2002 - am divortat in 2010, fosta a deschis partajul, in anul 2004 am incheiat (impreuna cu fosta ) un contact de construire casa prin ANL care nici pana in prezent nu este receptionata (desi este finalizata 95%). pentru construirea casei am vandut o garsoniera - pe care o aveam din 2000 - si am facut un credit la banca in suma de 25.800 euro - pentru care am depus un avans de 12.000 euro. valoarea casei finalizate ar costa 50.000 euro. La banca ratele le-am platit din salariu, pana in prezent in jur de 5.000 EURO. Creditul tras de la banca (de catre constructor)este in jur de 15000 euro+12.000 euro avans. Cum credeti ca o sa imparta instanta aceasta casa? Fosta sotie are avantajul ca a obtinut incredintarea copiilor -3-si bineinteles ca fara a pune 1 leu vaneaza casa (art. 30 C.Fam -prezumtia relativa de proprietate comuna). Instanta a dispus expertizarea constructiei. Ce sanse am sa obtin casa??????
Daca sotia a solicitat atribuirea apartamentului ,acesta ii va fi atribuit pe motiv ca i s-a incredintat minorul,insa aceasta va trebui sa va achite contravaloarea a 1/2 din suma achitata deja pentru apartament. Se va avea in vedere contributia fiecaruia la dobandire si cota majorata doar daca ati depus cerere reconventionala .