avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune

m-am casatorit in 2002 - am divortat in 2010, fosta a deschis partajul, in anul 2004 am incheiat (impreuna cu fosta ) un contact de construire casa prin ANL care nici pana in prezent nu este receptionata (desi este finalizata 95%). pentru construirea casei am vandut o garsoniera - pe care o aveam din 2000 - si am facut un credit la banca in suma de 25.800 euro - pentru care am depus un avans de 12.000 euro. valoarea casei finalizate ar costa 50.000 euro. La banca ratele le-am platit din salariu, pana in prezent in jur de 5.000 EURO. Creditul tras de la banca (de catre constructor)este in jur de 15000 euro+12.000 euro avans. Cum credeti ca o sa imparta instanta aceasta casa? Fosta sotie are avantajul ca a obtinut incredintarea copiilor -3-si bineinteles ca fara a pune 1 leu vaneaza casa (art. 30 C.Fam -prezumtia relativa de proprietate comuna). Instanta a dispus expertizarea constructiei. Ce sanse am sa obtin casa??????
Cel mai recent răspuns: clementin , utilizator 21:05, 20 Ianuarie 2011
Daca sotia a solicitat atribuirea apartamentului ,acesta ii va fi atribuit pe motiv ca i s-a incredintat minorul,insa aceasta va trebui sa va achite contravaloarea a 1/2 din suma achitata deja pentru apartament. Se va avea in vedere contributia fiecaruia la dobandire si cota majorata doar daca ati depus cerere reconventionala .
multumesc dna Ioana! este vorba de o casa in constuctie nepreluata (nereceptionata) de la constructorul ales de ANL..........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare facut la notar pt o casa in constructie? stelian_1981 stelian_1981 Buna ziua....Doresc sa cumpar o casa de la un constructor ,constructia este doar la nivel de fundatie are ca termen de finalizare pe sfarsitul anului,avansul ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Neavizat Neavizat Contractul de construire este pe numele unuia dintre ex-soti.Imobilul este construit si platit prin credit ipotecar in timpul casatoriei, dar nu este ... (vezi toată discuția)
Prima casa - daca am deja o casa in constructie CristinaComan CristinaComan Buna, Daca am inceput lucrarile pentru o casa, adica am o casa in constructie doar la stadiul de fundatii, pot accesa credit Prima Casa pentru a-mi cumpara ... (vezi toată discuția)