avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel la sentinta divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel la sentinta divort

Buna seara.In 8 decembrie s-a pronuntat sentinta de divort,care a fost din vina paratului.Acesta nu s-a prezentat la nicio infatisare din cele 6 sedinte,desi a fost citat la domiciu si in presa.Ulterior m-a amentintat ca face apel.Se pare ca a primit o copie de la sentinta de divort si la aceasta a raspuns cu acuzatii .Va rog sa-mi daca sunteti amabil,daca poate fostul sot poate face apel,si ce rezultate ar putea avea in urma acestei actiuni.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: m_aurora , utilizator 23:10, 11 Ianuarie 2011
Fostul sot poate ataca sentinta de divort in termen de 30 de zile de la data la care a luat cunostinta de aceasta.
Instanta de apel poate sa respinga apelul sau poate sa-l admita, iar daca il admite, functie de motivele invocate, poate trimite cauza instantei de fond pentru rejudecare, sau poate reanaliza fondul litigiului dedus judecatii (deci cererea de divort, pe care, de asemenea, o poate admite sau respinge).
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
nu este relevant din vina cui ati divortat si nu conteaza daca ataca sentinta, in final divortul se va pronunta si asta e...daca sentinta ar fi zis ca dvs. sunteti de vina pt. divort, v-ar fi pasat asa de mult...? pana la urma e un divort...din vina cui, nu conteaza...;)
In termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii soțul dvs poate formula apel.
Instanta de apel, în funcție de probele administrate la instanta de fond sau probele
noi formula în apel, poate schimba sau poate menține hotărârea.
E adevarat,nu conteaza a cui e vina,preferam sa se prezinte la fiecare infatisare,procesul nu ar fi durat atat de mult,mai ales ca nu sunt copii minori la mijloc.Insa avand probe la dosar,inclusiv un raport al politiei,plus martori,instanta a decis ca vina ii apartine paratului.Trist.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)
Divort nixnix nixnix am o intrebare.in urma divortului sotul meu a cerut in mod expres ca si dupa divort ca eu sa mi pastrez numele lui de familie,lucru pe care eu nu il ... (vezi toată discuția)
Judecare apel in lipsa apelantului ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! E obligatoriu sa ma prezint in instanta la apel eu fiind apelantul?Specific ca nu am avocat, iar intimatul in intampinare nu cere alta expertiza ... (vezi toată discuția)