avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am o intrebare.in urma divortului sotul meu a cerut in mod expres ca si dupa divort ca eu sa mi pastrez numele lui de familie,lucru pe care eu nu il doresc.mentionez ca maine se pronunta sentinta de divort,ne fiind prezenta la nici o infatisare,va rog sa mi comunicati ce trebuie sa intreprind pt a reveni la numele meu de fata
va multumesc
Cel mai recent răspuns: nixnix , utilizator 22:07, 12 Septembrie 2011
De unde stiti ca maine se pronunta sentinta de divort? Vreti sa spuneti ca e ultimul termen ori ca s-a amanat pronuntarea pana maine? Prezentati-va maine la instanta si spuneti-le ca nu sunteti de acord cu acel capat de cerere. Ori, macar depuneti in acest sens un inscris prin registratura. Daca e tardiv, nu va ramane decat sa atacati sentinta pe acest capat de cerere. Daca nu va prezentati si nu spuneti nimanui ce vreti, judecatorii nu au de unde sa ghiceasca ce nume doriti sa folositi in continuare.
este bine sa atacati hotararea cu apel si sa rezolvati acolo problema numelui.
eu nu sunt in tara,fostul sot ma informat ca maine se va term divortul,cum pot instiinta instanta ca doresc sa imi recapat numele de fata,mentionez ca nu pot veni in tara in urmatoarele 5 luni,ce documente treb sa prezinta la instanta si prin intermediul cui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare aliona_1971 aliona_1971 nu, ideea este ca nu vreau sa ma prezint la divort, dar tb. sa fac intampinarea fiindca nu sunt de acord cu motivele divortului( mentionez ca sotul este ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord primavera primavera joi a fost prima si ultima infatisare in cazul divortului de comun acord. am hotarit in fata judecatorului sa-mi reiau numele de fata. apoi am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort border border buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti cum procedez si daca se poate sa-mi pastrez totusi numele din timpul casatoriei,avand in vedere ca in data de 9 mai s-a ... (vezi toată discuția)