avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare indemnizatie

buna ziua,sotia mea a lucrat un an la o firma si dupa ce aceasta a dat faliment a stat 3 luni acasa deoarece nu a gasit nimic de munca,acum lucreaza la o firma de trei luni jumatate si o sa-si dea demisia deoarece este aproape in luna 7 de sarcina si ai este foarte greu sa mai faca naveta si sa mai suporte programul de noapte,intrebarea noastra pentru dumneavoastra este : in ce conditii mai poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului ?????? Mentionez k a terminat facultatea anul trecut si inca nu a luat licenta,urmeaza sa o dea la vara si nu a beneficiat niciodata de indemnizatie de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:07, 12 Ianuarie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aiba venituri impozabile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole sau perioade asimilate: somaj, concediu medical, concediu de maternitate,studenta la zi etc.
2. De la data prezumata a nasterii vedeti ce statut are in cele 12 luni. Daca lunile in care nu a avut nici un venit intra in aceste 12 luni inseamna ca nu va beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. Dar daca este in luna a saptea poate intra in concediu de maternitate si apoi sa demisioneze. Sa vorbeasca cu medicul de familie.
4. Cititi OUG 111/2010 pentru a va lamuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil madalin_barbu madalin_barbu Buna seara, As dori sa stiu daca pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului, in conditiile in care, nu am muncit deloc si am facut doua facultati, din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului zburaturamihaela zburaturamihaela Buna ziua, Eu lucrez la o firma cu conventie civila de prestari servicii , 4 ore pe zi, nu voi implini un an la aceasta firma cand voi naste si nu am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului teodosie113 teodosie113 Indemnizatia de crestere a copilului o poate fi primita si de persoanele fara venituri si care este cuantulul acesteia? Durata indemnizatiei este tot de doi ... (vezi toată discuția)