avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acordare credit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acordare credit

Buna ziua,
as dori sa va intreb la ce ma pot astepta in urmatoarea problema:
Sunt un fost rep. provident. Anul trecut am acordat un credit la o d-na. ulterior mi-a mai recomandat si alti clienti. problema este ca ea mi-a furnizat documentele, ea mi-a semnat actele in numele clientilor. Nu mi-am facut probleme, am fost naiva. Nu am primit spaga, nu am luat de la ea nici un cadou. Am facut asta ca am avut incredere in ea. Nu mi-e nici prietena sa zic ca aveam vreun interes. Am cunoscut-o intampator, unde locuia mai aveam un client.
Dupa o luna, cei de la provident m-au chemat la birou, am dat o nota explicativa, am povestit cum s-a intamplat, dar ei mi-au anulat contractele pe motiv ca sunt fictive( la 2 din ele s-au platit si rate) Mi le imputa mie ca si deficit.
Acum am fost contactata de la Buc. pe motiv ca mi se fa depune plengere penala pentru furt.
Simt ca innebunesc. Sunt in concediu de ingrijire copil. Am dorit sa lucrez la ei sa mai castig un ban nu sa fac fraude dar nici sa ajung la puscarie.
ajutati-ma cu sfaturi. Ce sa fac? ce pot pati.
Recunosc ca am incalcat procedura de acordare, dar pana sa fac furt? Am primit actele in original doar ca nu au semnat cientii, mai mult ca pentru aprobare se cere cod de autorizare si se dau datele clientilor si ale angajatorului, apoi actele se predau a birou unde sunt iar verificate si procesate.De verificat mai amanuntit, noi ca si reprezentanti nu avem nici o logistica necesara, nu se poate face nici un fel de verificare, riscul fiind mare pt noi ca si rep. Am tot rasfoit contractul de prestari servicii, nu am gasit nimic unde sa scrie ca raspundem noi de neplata creditelor.
( zicea ca sa nu imi fac probleme ca stie de credit clientul)la altul declaratie notariala de resedinta.
Am zis ca sunt dispusa sa dau banii, chiar daca nu mi i-am insusit( deoarece am vin a ca puteam sa nu acord, dar nu am crezut ca se ajunge la asa ceva, am fost naiva si credula) dar providentul nu mi-a dat nici o garantie ca nu va depune plingere. Mai mult ca daca am zis ca sunt dispusa sa dau eu banii am zis ca fac un angajament de plata in rate , pt ca imi imputa atat debitul cat si dobanda aferenta pana la maturitate. Mai mult sunt clienta si eu ca si altii, nu a mai venit sa ma incaseze nimeni, la fel si la sotul meu si si cerditele noastre tre sa le platesc anticipat. Acum sunt considerata un infractor. Nu am facut decat sa ajut si uite unde sunt. Nu ma mai pot concentra decat la acesta probema, copii mei simt asta, dar mi-e frica sa nu innebunesc de griji. Poate ma ajutati sa vad cum procedez si la ce sa ma astept.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: mirshulica , utilizator 23:04, 27 Ianuarie 2011
Incercati sa va cautati avocat.
Cei de la fraude sunt destul de suparati pe cei care acorda credite.
Este foarte posibil sa va retina si sa va ceara apoi arestarea preventiva.

Si doamna care a semnat se afla aproape in aceeasi situatie ca si dvs.
Sau intr-o situatie si mai grea daca respectivii pentru care a semnat nu au primit banii...dar figureaza ca datornici...

avocat Claudiu Lascoschi
vom cadea de acord asupra faptului ca nu suntem de acord.

contractele la care faceti referire sunt fictive ele atestand o situatie juridica nereala. prin contractele incheiate s-a dat aparenta de legalitate faptei de a sustrage banii societatii. doamna in cauza se poate apara, prin eventuala probare a unei erori de fapt. dar procesul poate fi anevoios.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Incercati sa va cautati avocat.
Cei de la fraude sunt destul de suparati pe cei care acorda credite.
Este foarte posibil sa va retina si sa va ceara apoi arestarea preventiva.

Si doamna care a semnat se afla aproape in aceeasi situatie ca si dvs.
Sau intr-o situatie si mai grea daca respectivii pentru care a semnat nu au primit banii...dar figureaza ca datornici...

avocat Claudiu Lascoschi

probabil retinerea se poate dispune. dar arestare preventiva, am dubii. depinde foarte mult si de prejudiciu. daca doamna in cauza a imprumutat cate sute de mii atunci nici arestarea nu este exclusa.
dar o condamnare penala poate interveni. tocmai de aceea sfatul meu este sa ajunga la o intelegere cu provident si nu cu organele judiciare.
Dupa parerea mea sunt sanse mari sa se admita propunerea de arestare preventiva.Astfel de situatii sunt de amploare si vinovatia se va stabili fara dubiu.
Gravitatea infractiunii exista si doar prejudicul poate face o diferenta in acest caz.

Si cei de la DICOT se agita tare si incearca sa ii dovedeasca pe ofiterii de credite...
Una este cand o persoana ia un credit cu acte false...si alta este cand persoanele care lucreaza comit astfel de infractiuni.
In mod sigur nu o vor crede nici cei de la fraude si nici Dicot...
Conteaza foarte mult ce va declara si persoana care semna in locul altor persoane...dar ea nu trebuia sa acorde aceste credite oricat ar fi de naiva...

A nu se intelege nici ca in proportie de 100% va fi arestata dar...depinde de multi factori...

avocat Claudiu Lascoschi
de acord cu diferenta de tratament juridic de care "beneficiaza" ofiterii de credite fata de debitori.
cu toate acestea, pana la DIICOT e cale lunga. adica trebuie ca infractiunea sa fie grava (prejudiciu peste 200.000 lei) si daca nu ma insel sa fie vorba de un grup organizat.
nu cred ca este cazul aici.

Alte discuții în legătură

Diicot mai presus decat legea? Mihai Tomescu Mihai Tomescu Procurorii Diicot se cred mai presus decat legea si asta pentru ca li se permite. Noi le permitem instantele le permit societatea le permite. De ce? Sa fie ... (vezi toată discuția)
Cineva a luat cu buletinul meu, fără să știu, credit de la un ifn iar acum nu-l mai plătește. firma a spus că nu are ce să facă, ce mă sfătuiți? Mela1234 Mela1234 Cineva a luat cu buletinul meu un imprumut de la provident o perioada scrisorile imi erau luate din posta de persoana respectiva dupa nu le-a mai luat din ... (vezi toată discuția)
Furt facut de catre un angajat fara forme legale DTh DTh Buna ziua! Am un fost coleg de serviciu care este acuzat ca ar fi furat banii firmei angajatoare, bani ce reprezentau contra-valoare facturi. Este acuzat ca ... (vezi toată discuția)