avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... \"Persoanele fara venit vor fi obligate sa plateasca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

"Persoanele fara venit vor fi obligate sa plateasca lunar CASS"

Cum vor fi obligate?
Care este metodologia de aplicare a acestor noi prevederi ale reformei din sanatate?
Daca persoana respectiva are o drujba sau doua televizoare , sau chiar un teren extravilan (dobandite in perioada in care avea venituri sau prin succesiune) , conform cu noile prevederi legislative ... nu poate beneficia de ajutor social. Drept urmare , nu poate fi scutita de la obligativitatea platii lunare a CAS .
Cum poti obliga o persoana fara venit sa plateasca o suma pe care (teoretic) nu are de unde sa o obtina ? Ii trimit portarelul la usa ? Ii scoti locuinta la licitatie?

Mai ales ca este vorba despre un sistem medical aflat in colaps si la care , eu una (si cred ca multi altii), nu as apela in veci.

Nu vi se pare aberant? #-o X-(
Cel mai recent răspuns: mateigeamina , utilizator 10:43, 12 Ianuarie 2011
Ba da. Sunt de acord ca persoanele ce nu platesc , sa nu beneficieze.
Si cam cat ar trebui sa plateasca ?
Am inteles ca undeva intre 50 si 60 RON/luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am avut o vecina in bloc care a avut datori la întreținere ... Alexandrugh Alexandrugh buna ziua am avut o vecina in bloc care a avut datori la întreținere de 6000 de euro, administrator ne spus ca au dat in judecata si au câștigat ... (vezi toată discuția)
Contributii cnas p_radu p_radu Este normal ca o persoana fizica autorizata sa plateasca contriburiile la CNAS in conditiile in care este deja asigurata ca angajat prin angajator? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pt succesiune ROMANITZA ROMANITZA In caz de succesiune, un minor in varsta de 6 ani, orfan de un parinte, este obligat sa plateasca taxa de timbru, avand in vedere ca venitul lui este alcatuit ... (vezi toată discuția)