avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli cerere reconventionala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli cerere reconventionala

Intr-o cauza avand obiect uzucapiune paratii au depus cerere reconventionala privind iesirea din indiviziune. Cauza principala a fost solutionata definitiv ( respingere uzucapiune) in apel , dosarul fiind retransmis instantei de fond pentru solutionarea cererii reconventionale. Paratii reclamanti reconventionali ar dori sa renunte la judecata reconventionalei. Se pot cere cheltuieli de judecata de reclamanti ?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:38, 12 Ianuarie 2011
In raport de dispozitiile art 274 C proc civ numai partea cazuta in pretentii poate fi obligata la plata cheltuielilor de judecata. In situatia renuntarii la judecata suntem in situatia unui act de dispozitie al reclamantilor si prin urmare chiar daca vor solicita acestea nu vor fi acordate.
Eu ma refeream la art 246 al 2 ( renuntarea la judecata inaintea inceperii dezbaterii pe fond ).
Inteleg ca vreti sa intrebati daca dumneavoastra puteti solicita cheltuieli de judecata de la reclamanti. Din prima intrebare nu rezulta acest lucru "Se pot cere cheltuieli de judecata de reclamanti ? " cred ca trebuia sa intrebati daca se pot cere cheltuieli de la reclamanti.
Oricum ati intuit corect temeiul legal din care rezulta ca daca vi s-a comunicat cererea de chemare in judecata iar reclamantii renunta la judecata sunteti indreptatit la plata cheltuielilor de judecata.
Succes
Ati inteles exact invers.
puteti cere cheltuieli de judecata. e dreptul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere renuntare judecata mmm898 mmm898 Se poate trimite prin posta o cerere de renuntare la judecata? (vezi toată discuția)
Invocare exceptie rosu gheorghe rosu gheorghe Intr-un proces pe \"drepturi salariale\"deschis de mine (angajat), parata (angajatorul) odata cu intampinarea introduce o cerere reconventionala prin care ... (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata petremm petremm Asa mai merge!!!.....in cazul asta n-ar trebui sa platesc nimic....iar angajatorul nu are de ce sa aiba obiectiuni....merciiiii mult mult de tot (vezi toată discuția)