avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizare

In ce conditii se poate aplica o penalizare de 10% din salariu? Faptul ca te-ai certat cu un coleg poate fi sanctionat cu penalizare?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:48, 12 Ianuarie 2011
O penalizare cu 10% din salariu se aplica pentru o abatere disciplinara prevazuta in regulamentul intern si doar dupa o cercetare disciplinara.
Cearta cu un coleg poate fi abatere disciplinara poate perturba bunul mers al oridnii in societate.
Pentru aplicarea pedepsei respectine salariatul trebuie sa fie convocat in scris la cercetarea disciplinara cu 5 zile inainte de data efectuarii acesteia.
Daca pedeapsa nu este aplicata conform legii decizia de sanctiune este nula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare angajat pentru vocabular violent elena1312 elena1312 Buna ziua Cat avem voie legal sa penalizam angajatul pentru limbaj violent adresat unui superior al sau? Multumesc (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara Luciana Lefter Luciana Lefter Buna Ziua. Am si eu la job o situatie putin neplacuta. Eu si colegii mei am fost invocati in consiliu pt tragerea la raspundere pt o asa zisa abatere ... (vezi toată discuția)
Penalizari inevitabile la locul de munca bia99 bia99 buna. lucrez la o firma de supraveghere video unde trebuie sa urmaresc mai multe locatii dar personalul nu este de ajuns pentru toate locatiile pentru a ... (vezi toată discuția)