avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Implicarea avocatului in politica: normalitate sau ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Implicarea avocatului in politica: normalitate sau prostie?

Dupa cum vedeti avem de-aface cu un fenomen, deloc atipic, in care juristii in general, avocatii in special se implica tot mai mult in politica, activitate onorabila din pct meu de vedere, in mod sigur nu si al frustratilor.
Situatia e simpla, zic eu:
Orice jurist trebuie sa se implice in politica intr-un fel sau altul. este un act de demnitate si o obligatie oarecum morala, de a asigura expertiza necesara in procesul de luare a deciziilor si mai mult, al procesului legislativ.
Politica, nu prin exceptie, confera un statut, aparent de cocina la TV, dar de un respect excesiv in rest. Asadar, in interesul patriei si al nostru personal trebuie sa ne implicam, iar daca nu o facem, sa ne abtinem de la blamat. Frustrarea nereusitei impinge omul de rand la critici fara fundament.

Salut grupul celor care cauta solutii, altele decat "jos guvernul" saluta politica de bun simt, care,deloc aparent, exista:)
Cel mai recent răspuns: lilicrin , utilizator 20:24, 2 Decembrie 2008
Vorbeam despre implicarea avocatilor in politica, iar eu am dat un exemplu negativ, in care un avocat isi compromite meseria din motiv ca este membru al unui partid. Cat despre cazul meu am hotarat sa ma descurc singura. Sunt destul de perspicace, deci sunt constienta ca voi risca sa mai dau peste un avocat implicat in nu stiu ce partid si iar sa platesc bani inutil. Asa ceva nu mai fac. Voi sfatui pe toti sa lupte impotriva acestor ilegalitati. Nu inteleg agitatia asta in jurul partidelor, mai ales din partea avocatilor care castiga mai mult decat suficient pe cazuri (atat pe factura cat si in plicul ce se numeste onorariu, pe care esti obligat sa il dai inainte de a vedea macar un rezultat). Consider ca oricine se inscrie la un partid nu ar trebui sa obtina castiguri materiale din pozitia pe care o ocupa. Parlamentarii din Anglia nu sunt platiti ca sunt parlamentari si de aceea nu se bate nimeni pe scaunele din partid, parlament, etc. Asa ar trebui sa fie peste tot. Cei din parlament si guvern nu ar trebui platiti pentru aceasta functie, iar functia ar trebui obtinuta doar in urma unor realizari pentru comunitate sau a cunostiintelor, nicidecum pentru ca x este nepotul lui y, sau ca z a adus la partid o contributie de 1000000 x N Ron, sau din oricare motive indoielnice si rusinoase de numit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai credeti in politica? Admin Admin Unii spun ca nu-i intereseaza cine e presedinte, cine e prim ministru si cine e in parlament. Mergand pe acelasi fir al discutiei, probabil ca nu ii ... (vezi toată discuția)
Demisia la romani Radu Gabrian Radu Gabrian Doua evenimente,cu diferite conotatii,dar care au -se pare- acelasi numitor,m-au determinat sa abordez acest subiect. Un politician este inregistrat in ... (vezi toată discuția)
Admiterea neconstitutionalitatii unui articol de lege courvoisier courvoisier Ce traseu urmeaza o lege, dupa ce Curtea Constitutionala a admis ca un articol dintr-o lege este neconstitutional. Daca legile sunt elaborate de specialisti ... (vezi toată discuția)