avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contributia pentru asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contributia pentru asigurari de sanatate

Sunt persoana fizica autorizata pentru o activitate de traduceri.
Mi-a venit o somatie cu o suma mare de plata pentru asigurari de sanatate, plus dobanda la suma, practic dubland suma, pentru ultimii 5 ani, conform unei OG din urma cu cateva luni.Este legal sa se aplice retroactiv OG si sa aplice si dobanzi, cand nu mi-a fost trimisa niciodata o instiintare?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 11:38, 13 Ianuarie 2011
anamaria48 a scris:

Sunt persoana fizica autorizata pentru o activitate de traduceri.
Mi-a venit o somatie cu o suma mare de plata pentru asigurari de sanatate, plus dobanda la suma, practic dubland suma, pentru ultimii 5 ani, conform unei OG din urma cu cateva luni.Este legal sa se aplice retroactiv OG si sa aplice si dobanzi, cand nu mi-a fost trimisa niciodata o instiintare?

De care OG vorbiti ? :)
Aveati obligatia sa platiti aceasta contributie inca de inceput, conform legii 95/2006 (si mai intainte conform OUG 150/2002). Deci nici vorba de retroactivitate.

Pentru impozitul la casa/masina va vine instiintare de plata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asigurarilor de sanatate in cazul persoanelor cu handicap care sunt pfa iosif_stroia iosif_stroia Conform ordinului 262/2002 al Ministerului Sanatatii si al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate,publicat in MO nr.839 din 21 nov.2002,art.1,\"persoanele ... (vezi toată discuția)
Pfa si plata cas dinic dinic Buna ziua , Am un PFA , din 2002 , primesc o instiintare de plata rectificativa 95/2006( in temeiul OG 92/2003 ) reforma in domeniul sanatatii precum ca ... (vezi toată discuția)
Contributii catre casa de asigurari de sanatate a judet. felot felot va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare. in perioada 2001-2006 am avut dat spre inchiriere un spatiu comercial care era la mine in casa. acum mi-a ... (vezi toată discuția)