avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme intretinere

Buna seara,

as dori sa stiu daca este corecta decizia contabilei din scara blocului de unde locuieste mama.Situatia este urmatoarea:in urma citirii contoarelor individuale de apa rece si cel din scara blocului (din subsol) s-a constatat o diferenta de 105 metri cubi in plus.Doamna contabila a decis sa imparta pierderea astfel:cine are 7-8-9 metri cubi 0 lei....cine are 6 metri cubi 8-9 lei...cine are 5 metri cubi 11 lei...si tot asa pana la cine are 2 metri cubi-27 lei.Mama sta singura in apartament...si credetima ca face economie la apa dintotdeauna...asa este ea, nu are masina de spalat, si spala rufele cred ca odata la 2 saptamani.Oricum a fost sezonul rece si apa rece nu a folosit-o asa mult.A fost foarte suparata pe Doamna contabila care a gandit aceasta impartire..iar mie sincer mi se pare discriminatorie.As dori sa stiu daca este corect si normal sa faca asa ceva.Si daca este corect si legal ca aceeasi persoana sa fie si contabila si administrator si presedinte.Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:56, 12 Ianuarie 2011
Detinerea concomitenta de functii si de executie si de conducere este incompatibila.
Este nelegal ca aceiasi persoana in calitatea de presedinte de asociatie sa se verifice pentru activitatea desfasurata in calitate de contabil si de administrator
Respectiva persoana detine atestat pentru desfasurarea activitatii de administrator imobil?
Sesizati la serviciul specializat din primarie aspectele constate
Administratora nu are dreptul sa imparta aceste diferente dupa cum ii trece ei prin cap. Algoritmul de impartire se stabileste de comun acord cu ceilalti proprietari, in adunarea generala si in niciun caz nu se aplica discriminatoriu invers proportional cu consumul.
Modul dupa care imparte ea aceste diferente nu are nicio logica normala la cap.
Aceste diferente se impart in functie de cota-parte indiviza sau numar persoane sau proportional cu consumul sau egal la toate apartamentele sau o combinatie ponderata intre 2 sau mai multe optiuni.
Totul e ca aceasta metoda sa fie propusa de comitetul executiv proprietarilor si acestia sa-o voteze ca ulterior sa n-o mai conteste nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Calcul tarife apa rece si apa calda - intretinere gabi.b gabi.b Am sunat la furnizorul de apa si mi s-a comunicat ca metrul cub de apa rece este 2,8 lei si apa de canal 1,2 lei. Cum se calculeaza apa facturata locatarilor ... (vezi toată discuția)
Diferete la apa rece Vasile Badea Vasile Badea Poate sa ma lamureasca cineva? La asociatia de proprieteri de cateva luni de zile se plateste pentru apa rece, desi am adus la cunostiinta administratorei si ... (vezi toată discuția)