Buna seara,
Vecinul de la etajul 5 foloseste pe timp de iarna pentru incalzirea apartamentului trei aparate de aer conditionat.
Problema este ca doua dintre ele ma afecteaza direct prin apa pe care o elimina. Concret: pe partea din nord apa pica direct pe pervazul de la geam si de acolo pe geam - infiltratii pe la tocul geamului, iar in partea din sud imi pica pe aerul meu conditionat si de acolo pe geam cu aceleasi probleme. Acum cand temperaturile sunt negative eu am gheata pe perete si aerul conditionat este imbracat in gheata.
Dupa cateva discutii cu respectivul vecin acesta imi spune ca el nu poate sa faca nimic ca daca doresc sa imi mut eu aparatul de aer, iar pe nord sa imi pun ceva in dreptul geamului.
Ce trebuie sa fac? Chiar trebuie sa il dau in judecata pe netrebnic.
Am incercat si la asociatia de proprietari dar nici ei nu au reusit sa rezolve nimic mai mult.
Va multumesc pentru sfaturi
a) să menţină în bune conditii proprietatea individuală, apartamentul sau spaţiul cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală al celorlalţi proprietari din condominiu.
Procedura este urmatoarea: sesizarea, in scris, a presedintelui in care sa expuneti problema, iar in cazul in care nu primiti un raspuns, urmat de o actiune clara, sa depuneti o sesizare la primaria sectorului de care apartineti.
Am sa fac o adresa scrisa catre asociatia de proprietari, dar mai departe sesizarea la primarie va fi sortita esecului.
Locuiesc intr-un oras din provincie, iar respectivul vecin este unul din directorii primariei, la unul din serviciile deconcentrate ale primariei.
Faptul ca lucreaza intr-o primarie nu inseamna neaparat ca orice sesizare este sortita esecului. In fond si la urma urmei si functionarii primariei pot fi trasi la raspundere in instanta.