avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aerul conditionat al vecinului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aerul conditionat al vecinului

Buna seara,
Vecinul de la etajul 5 foloseste pe timp de iarna pentru incalzirea apartamentului trei aparate de aer conditionat.
Problema este ca doua dintre ele ma afecteaza direct prin apa pe care o elimina. Concret: pe partea din nord apa pica direct pe pervazul de la geam si de acolo pe geam - infiltratii pe la tocul geamului, iar in partea din sud imi pica pe aerul meu conditionat si de acolo pe geam cu aceleasi probleme. Acum cand temperaturile sunt negative eu am gheata pe perete si aerul conditionat este imbracat in gheata.
Dupa cateva discutii cu respectivul vecin acesta imi spune ca el nu poate sa faca nimic ca daca doresc sa imi mut eu aparatul de aer, iar pe nord sa imi pun ceva in dreptul geamului.
Ce trebuie sa fac? Chiar trebuie sa il dau in judecata pe netrebnic.
Am incercat si la asociatia de proprietari dar nici ei nu au reusit sa rezolve nimic mai mult.
Va multumesc pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: bamiro , utilizator 08:38, 14 Ianuarie 2011
As putea face o mica afacere la cata apa curge in 24 de ore.
In legatura cu montatul unei aparatori deasupra geamului meu consider ca nu ar fi o solutie. In primul rand disconfortul creat de picatura chinezeasca, iar in al doilea rand apa care va pica pe acea aparatoare ar uda si ea peretele la randul ei.
Nu stiu ce sa mai fac.
Ati putea sa ii spuneti sa cheme o firma care se ocupa cu aparate de aer conditionat si sa isi monteze un furtun pentru eliminarea apei respective.
Majoritatea firmelor monteaza numai furtun pentru apa care se elimina atunci cind aparatul face rece in interior si nu monteaza si cel de-al 2-lea furtun pentru eliminarea apei produse cind merge pe modul de incalzire.

Montarea celui de-al doilea furtun elimina problema doar cand temperatura de afara este mai mare ca 0.
Pentru ca asa cum ati spus si dv aparatul de aer conditionat ingheta pe dinafara cind merge pe incalzire iar cand aceasta se va dezgheta va curge prin diverse locuri.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
w_v_w_v, utilizator
Inainte sa astern problema aici am urmat toti acesti pasi.
Problema este ca omul nu este dispus la niciun deranj din partea lui, este de parere ca eu am probleme eu sa le rezolv. Nu vrea sa inteleaga ca eu am probleme din cauza lui. Chiar si aseara am incercat sa am cu el o discutie si nici nu vrea sa discute. Asociatia nu poate, nu vrea (ca deh dom' director si mai au si ei nevoie de el) si asa ca singura rezolvare cred ca este instanta, dar dureaza si vine vara si atunci apa va veni pe furtunul de condens si nu vor mai fi probleme, pana vine iarna.
Am devenit masochist, ma rog la Dumnezeu sa fie temperaturi sub -15 grade ca sa nu ii functioneze aparatele, deja m-am tacanit de cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema condens de la aerul conditionat radu.s radu.s Problema Condens de la AC Buna ziua, am si eu urmatoarea problema. Eu locuiesc la parter, vecinul de la etajul 5 avand un AC care imi curge sub geamuri ... (vezi toată discuția)
Aparat aer conditionat cleo24774 cleo24774 Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si am un aparat de aer conditionat care are furtunul de condens undeva pe latura balconului inchis. In fiecare vara am ... (vezi toată discuția)
Ac-ul meu picura pe copertina vecinului c14h3r c14h3r Buna ziua, Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de ... (vezi toată discuția)