avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce pedeapsa pot lua?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce pedeapsa pot lua?

buna ziua numele meu este teliban vlad si in urma cu 6 lun i am comis un furt din locuinta unui prieten...........in vloare de 1700 de ron.....acesta a facut o plangere la politie unde am recunoscut fapta si am returnat intreg prejudiciul partii vatamate...
dosarul meu a fost inaintat la parchet unde am fost audiat de procuror am confirmat cele declarate si mi a spus ca ain luna ianuarie o sa mi vina o citatie pt a ma prezenta la judecatorie.....mentionez ca partea vatamata nu se mai constituie ca parte civila in proces..........care e pedeapsa pe care o pot lua??avand in vedere ca pagubele au fost acoperite......am intrebat de procuror si de politistii care au condus ancheta si au spus ca o sa iau cv cu suspendare?asa este??
teliban_vlad a scris:

buna ziua numele meu este teliban vlad si in urma cu 6 lun i am comis un furt din locuinta unui prieten...........in vloare de 1700 de ron.....acesta a facut o plangere la politie unde am recunoscut fapta si am returnat intreg prejudiciul partii vatamate...
dosarul meu a fost inaintat la parchet unde am fost audiat de procuror am confirmat cele declarate si mi a spus ca ain luna ianuarie o sa mi vina o citatie pt a ma prezenta la judecatorie.....mentionez ca partea vatamata nu se mai constituie ca parte civila in proces..........care e pedeapsa pe care o pot lua??avand in vedere ca pagubele au fost acoperite......am intrebat de procuror si de politistii care au condus ancheta si au spus ca o sa iau cv cu suspendare?asa este??

Cum ati reusit sa furati?ati intrat cu cheia lui?ati spart usa?
Ar fi bine daca ati fi locuit cu aceasta persoana,mai mult timp,caci atunci si-ar putea retrage plangerea.

Conteaza mult modul de savarsire a faptei.
Reabilitarea nu dureaza "cativa ani buni" , ci mai EXACT termenul de reabilitare este format din durata pedeapsei suspendate + un termen de incercare de 2 ani de zile. In cazul condamnarii la o amenda penala, termenul de reabilitare este de 1 an.
avocationescu a scris:

Reabilitarea nu dureaza "cativa ani buni" , ci mai EXACT termenul de reabilitare este format din durata pedeapsei suspendate + un termen de incercare de 2 ani de zile. In cazul condamnarii la o amenda penala, termenul de reabilitare este de 1 an.

Dle. avocationescu, imi pare rau ca, in incercarea dvs. de a parea „cel mai destept dintre muritori” formulati opinii fara fundament legal.
Din pacate dvs. faceti referire doar la reabilitarea de drept specifica suspendarii conditionate a executarii pedepsei (care se conformeaza regulii pe care ati enuntat-o) – nici macar nu ati facut referire la reabilitarea de drept propriu-zisa, asa cum este reglementata de art. 134 cod penal.
Ulterior specificati ca in cazul unei amenzi penale termenul de reabilitare este de un an. Potrivit aceluiasi art. 134 cp, pentru a opera reabilitarea de drept, se impune ca in decurs de 3 ani condamnatul sa nu savarseasca nicio alta infractiune.
Pentru reabilitarea judecatoreasca se vor urmari termenele prev. de art. 135 cod penal.

Ati avut dreptate cand ati corectat imprudenta mea de a ma exprima in termeni mai mult decat generici, neavand poate chef de a detalia continutul celor 2 articole de mai sus sau al art. 86 din acelasi cod.
Dar, de la a „corecta” o exprimare lapidara, pana la a emite aberatii juridice nu ati facut decat sa va discreditati. (EXACT, conform DEX = „Care este conform cu realitatea, care este în deplină concordanță cu adevărul”)
Mai cititi, s-ar putea sa va ajute.

plangerea a fost retrasa de el......nu mai are pretentii......da astia de la politie au spus ca ramane fapta penala........ banii i am luat in timp ce stateam la acesta in camera......
Am facut referire doar la reabilitarea de drept specifica suspendarii conditionate a executarii pedepsei pentru ca despre asta era vorba. Am zis din start ca pentru aceasta infractiunei, in opinia mea, poate lua o pedeapsa cu suspendare in cel mai rau caz. Asa ca nu gasesc de ce trebuia sa fac un tratat despre reabilitare in general. iar in cazul amenzii penale suspendate termenul este de un an. Multumesc ca ati corectat ce nu am gresit.

Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
Cabinet Avocat Ionescu , Avocat

Alte discuții în legătură

Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Reabilitare teoalx teoalx buna, ma intereseaza cand pot face reabilitarea in cazul condamnarii la 1 an si 4 luni cu suspendare conditionata a pedepsei principale si accesorii pe o ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis - pedeapsa, antecedente fr3ya20 fr3ya20 ce pedeapsa primeste o persoana prinsa conducand un autovehicul pe drumurile publice fara permis de conducere? a avut in 2000 o pedeapsa cu suspendare,nu a ... (vezi toată discuția)