avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurari rca/casco vs firma reparatoare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurari rca/casco vs firma reparatoare

Buna ziua,
In cazul unor daune auto pentru care agentiile de asigurare refuza sa plateasca lucrarile efectuate de firma reparatoare, stiti cumva sa fie o lege care totusi i-ar obliga sa efectueze plata spre service?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 15:34, 14 Ianuarie 2011
dosarul de dauna a fost aprobat si finalizat de asigurator? daca dosarul este aprobat si se refuza plata, atunci service auto trebuie sa recupereze banii, conform contractului incheiat intre acesta si asigurator.

daca nu exista asa ceva, atunci platiti dvs reparatiile si va recuperati banii de la asigurator, direct sau prin instanta.
De regula este de preferat sa se repare masina intr-un service agreat de asigurator(decontare directa). In situatia in care ati reparat masina la un alt service(neagreat) normal ar fi trebuit ca devizul de reparatii sa fie transmis asiguratorului pentru asi da acceptul, si apoi sa se efectueze reparatia. Pe viitorva sfatuiesc sa apelati la un broker de asigurare care sa va reprezinte interesele cu asiguratorii
Ar fi bine sa dati mai multe amanunte despre dosarul dv de dauna: pe ce tip de polita s-a descis (RCA sau CASCO), daca s-a facut constatare si cine a facut-o, daca v-a fost impus sau nu un service anume,daca ati respectat pasii impusi de asigurator pt instrumentarea dosarului si daca ati primit un accept de plata din partea asiguratorului, dupa inmanarea devizului de reparatie emis de service. Apoi se poate discuta.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Modalitatea contestarii sumei platite de asigurator sevice-ului ca despagubire Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea intrebare: Care este procedura prin care trebuie adus la cunostinta asiguratorului faptul ca ... (vezi toată discuția)
Reparatie rca tszaki tszaki Buna ziua, Spre sfarsitul lunii decembrie 2009 am fost lovit de un asigurat RCA Euroins. In baza dosarului de dauna intocmit, am fost atunci la ... (vezi toată discuția)